Timzingt - Laatste Wil (première)

Zaterdag 7 oktober 2023, 20:00 - 22:00 uur

Zeist, Theater Figi

Timzingt - Laatste Wil (première)

Zeist, Theater Figi, zaterdag 7 oktober 2023, 20:00 - 22:00 uur

Reacties van bezoekers

Alice
Geweldig! Fantastische avond gehad. Weer mooie woordspelingen, veel humor en stof tot nadenken! Wij hebben genoten!
Anneke
Ontzettend sterk optreden; o.a. genoten van de vele woordspelingen. Mooi en confronterend om stil te staan bij dit thema 'waardevol leven'. Een thema dat bijzonder goed aansloot bij de actualiteit van die week.
Marina
Wij, collega’s van een basisschool, hebben een fantastische avond gehad. Zoveel gelachen, zoveel herkenbaarheid. Super!!
Henk Doest
Fantastische voorstelling! Sjonge wat een niveau zeg… en dat in ons ‘eigen gristelijke hoekje’
Ineke
Performance heel goed! Echt genoten van je spel, zang, het decor, het licht en de timing: prachtig! Inhoudelijk: wat voor beeld van het geloof/de gelovigen wil je neerzetten? Zwart-witdenkers van wie zowat niks mag en die later afhaken en zich bevrijd voelen? En waar sta jij zelf Tim? Zou het niet veel sterker zijn om iets van je kwetsbaarheid, maar ook van je (soms betwijfelde) geloof te laten zien? Niet om te evangeliseren (alsjeblieft niet!), maar om, behalve de schurende, ook iets van de hoopvolle kant te laten zien.
Jan Martijn
We hebben een geweldig mooie avond gehad. Tim weet als geen ander om je met humor aan het denken te zetten over de belangrijke onderwerpen van onze tijd. Herkenbaar en kwetsbaar, prachtig!
Silvia
Verrassend en welkom de omwenteling in de avond. Eerst vooral hard, later het spot met het hokjesdenken werd zichtbaar en kon ik genieten van zijn durf.
Petra Van Os
Helemaal geweldig
Corry
Mooie avond, de volgende dagen komen er steeds wat spitsvondigheden bovendrijven. Blokje over euthanasie vond ik wel trikkie!

Info

Wat maakt het leven de moeite waard? En wat is eigenlijk een goed leven? In zijn zesde avondvullende cabaretprogramma gaat Timzingt op zoek naar het antwoord op deze vragen. Een brute vraag van zijn buurman is de aanleiding om hier eens stevig over na te denken.

In scherp doch zinnig cabaret en met behulp van tedere liedjes fileert Timzingt de tijdgeest van succesvol zijn, geluk uitstralen en obsessief fit blijven. Hoe goed is het leven achter voordeuren met NEE/NEE stickers en camera's bij de bel? En wat heeft Tim's christelijke opvoeding voor antwoorden op zijn vragen? Een programma over broos succes, de moeite om betekenis te geven en het zoeken naar grote verhalen die het leven echt goed maken… Want een leven dat niet de moeite waard is, is toch wel het laatste wat je wilt.

Deze theatertour wordt gewaardeerd met het cijfer 9,6.

Enkele reacties van bezoekers:

“Geweldig! Zo vreselijk gelachen om de spiegel die ons eigenlijk wordt voorgehouden. Met doordenkertjes naar huis. Zeker een aanrader!”

“Een fantastische voorstelling. Tim zet je aan het denken en rammelt lekker aan bepaalde denkbeelden. Er zitten goede grappen in, maar de ondertoon maakt het verhaal sterk. Meerdere voorstellingen van hem gezien en hij groeit er steeds meer in.”

“Heerlijk gelachen, soms schuurt het en dat is prima, wat een talent en woordkunstenaar ♥️ Een hele mooie onderliggende boodschap. Genoten!”