Kerst met Sela - Immanuel, God is met ons

Zaterdag 2 december 2023, 20:00 - 22:15 uur

Gouda, Sint-Janskerk

Kerst met Sela - Immanuel, God is met ons

Gouda, Sint-Janskerk, zaterdag 2 december 2023, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Inge
Het was fijn om op deze manier aan de komst van Jezus te denken.
Adriana
Wat hebben mijn man en ik genoten. Prachtige liederen. Het lied Maria vind ik nog het allermooist. Prachtige vertaling. Dank jullie wel voor het inzetten van jullie gaven en talenten. Gods zegen daarvoor.
Janny
Wij hebben enorm genoten. Mooie voorbereiding zo aan her bet begin van advent.
Richard
Mooi concert. mooie liederen met mooi muzikale tussenstukken. Mooie harmonie van de stemmen. Heb genoten. Gelijk 4 boeken gekocht in de aanbieding met een mooie box er om heen:-)
Nora
Prachtige muziek, de harmonie van de stemmen was ook prachtig!! Fijn om zo advent te beginnen. De opbouw van de nummers vond ik minder , heel vrolijk en opeens 'droeviger'. Daarnaast vind ik de kersttrui vraag om mee te beginnen niet gepast, we komen voor Kerst en Jezus, mogelijk in feestelijke kerstkleding, maar niet, zo bleek uit de telling ook, in grappige kersttrui.
Leo
Prachtige avond gehad. Mooie afwisseling van de muziek met samenzang. Zang goed verstaanbaar en muziek niet te hard.
Annika
Geweldig, prachtig goed naar ons zin gehad .en vergeet je kersttrui niet aan te trekken
Leonieke Solinger
Wat een talentvolle en prachtige groep is Sela toch! Hele mooie stemmen van de zangers, uitstekende instrumentale begeleiding, technisch professioneel geluid. Ik ben opgeheven door deze muzikale en geestelijke ervaring. Heel fijn in de combinatie van oude, vertrouwde, traditionele liederen met het nieuwe werk van Sela: op deze manier ervaar ik het kerstevangelie als gelovige in een hele lange geschiedenis van de kerk. De afsluiter vond ik ook heel ontroerend en gepast. Wij zingen als kerk voor onze grote God en dat heb ik beleefd. Heel veel dank!
Anne
Mooi om zo de adventtijd te beginnen. Samen Gods eer zingen met zo veel mensen is prachtig. Ik had zelf gehoopt op wat meer eigen sela kerstliederen. (Ipv nu veel traditionele kerstliederen). De nieuwe nummers vond ik mooi, mooie teksten!
Wilma
Mooi gezongen en gespeeld, maar teveel oude en wat afgezaagde kerstliederen om mee te zingen. Ik zing graag nieuwe liederen zoals kerstnacht boven bethlehem.
Erik
Schitterende avond gehad! Een mooie combi tussen samenzang en concert. Het voelt bijna ouderwets goed, maar dan met "niewerwetse" muziek. Heerlijk om een moment even los te zijn van alle drukte. Oh en wat betreft jasje en kersttrui die elders genoemd worden. Ze waren niet veel te groot of veel te klein, dus ik neem aan dat zij bij aankoop gepast zijn...
Sandra
De vraag van de kersttrui en het jasje van zangeres vind ik ongepast. Veel oude kerstliederen, had liever iets meer sela liederen gezongen.
Tienke
Het was een prachtige avond. Fijne samenzang, mooie muziek, geweldige solisten.
Yvonne
Een fijne avond, met fijne nummers om mee te zingen. Vertrouwde kerstliederen, ik was er blij mee.

Info

’De maagd zal zwanger zijn en een zoon baren,

en men zal Hem de naam Immanuel geven,’

wat in onze taal betekent: ‘God is met ons’.

NBV21, Mattheus 1 vers 23

Sinds de 4e eeuw na Christus, ergens tussen het jaar 300 en 400, vieren christenen samen de geboorte van Jezus. Vanaf dat moment zal die rijke belofte uit het boek Jesaja, herhaald door de evangelist Mattheus, hebben geklonken. Jezus is geboren, Gods grote belofte is vervuld.

Voor wie nog niet eerder is geweest: een kerstconcert van Sela is een avond waar we samen deze magnifieke gebeurtenis herbeleven. Verstild, intiem, groots en feestelijk. Een (meezing)concert waar je de verbinding voelt met andere christenen om je heen. Samen God loven met een programma van nieuwe én bekende Sela-liederen in combinatie met oude vertrouwde kerstliederen.