Kleinkunst-cabaretvoorstelling De Verdenking - Christiaan Jelsma

Dordrecht, Oude School, donderdag 11 april 2024, 20:15 - 21:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Christiaan Jelsma voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Van Leeuwen
Wij vonden de voorstelling heel goed. Eerlijk,herkenbaar, humor en bovenal liefde.
Paulien
Bijzondere intense avond, denkprocessen zeer herkenbaar. Humor geweldig. Geniet ook van het nu en niet steeds verwachten en hopen focus anders leggen dat neem ik er vooral uit mee!
Inge
Geweldig mooie avond. Het proces van verwerken is zo echt ‘menselijk’, invoelbaar. En daardoor een mooie ‘les’ voor de luisteraar. Vallen maar weer opstaan en leren wat de èchte waarde van/in het leven is. Niet zoals Dennis, maar: ‘Hoger dan de blauwe luchten… woont de Vader in de hemel die van al zijn kinderen houdt ‘. En wat ontzettend knap gecombineerd met heerlijke humor!
Marianne
Kwetsbaar mooi; van verdriet, vragen en onbegrip naar trots, antwoorden en liefdevol. Alles in humorvolle en energieke verpakking. Dank voor een heerlijke voorstelling!

Info

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de kleinkunst, cabaretvoorstelling ‘De Verdenking’.

Kleinkunst/cabaret over 'afscheid nemen van een verwachting'.

Christiaan weet op indrukwekkende wijze een ingrijpende gebeurtenis in het leven om te zetten in een energiek verhaal vol humor en herkenning voor iedere theaterbezoeker. Het leven zit vol verwachtingen; of het nu gaat om relaties, gezin of gezondheid. Maar wat als je afscheid moet nemen van een verwachting?

Na een reeks uitverkochte theaters in het voorjaar, zijn er nu nieuwe data toegevoegd. Mis deze unieke voorstelling niet.

‘Je brengt een groter verhaal dan je eigen verhaal’

'Een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en open en eerlijk het verhaal vertelt'

'De solo ontroert, is hilarisch en heeft me echt geraakt, top!'

'Mooie thema's snijd je aan. Rauw, invoelbaar en toch niet zo vaak uitgesproken. Ik denk dat je ruimte creëert voor het gesprek.'

Christiaan Jelsma ('83) stond al vroeg in de spotlights. Als lid van cabaretgroep De Oermannen trad hij op in theaters door het hele land en stond hij onder andere in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival maar ook op het Flevo Festival. Sinds de komst van zijn zoontje in 2019 staat Christiaan solo op de planken en deed o.a. mee aan het Cameretten Festival en was hij te zien tijdens Opwekking.


Christiaan Jelsma

Christiaan Jelsma ('83) stond al vroeg in de spotlights. Als lid van cabaretgroep De Oermannen trad hij op in theaters door het hele land en stond hij onder andere in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival maar ook op het Flevo Festival. Sinds de komst van zijn zoontje in 2019 staat Christiaan solo op de planken en deed o.a. mee aan het Cameretten Festival en was hij te zien tijdens Opwekking.Uitgelicht

Samenzangdag in Gorinchem

Samen liederen te zingen en liederen luisteren. Welkom op de eerste Christen samenzang-dag! Met bekende zangers en musici. Op zaterdag 21 september in de Grote Kerk van Gorinchem.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833