Kleinkunst-cabaretvoorstelling De Verdenking - Christiaan Jelsma (try-out)

Zaterdag 23 maart 2024, 15:00 - 16:15 uur

Ede, Cultura

Kleinkunst-cabaretvoorstelling De Verdenking - Christiaan Jelsma (try-out)

Ede, Cultura, zaterdag 23 maart 2024, 15:00 - 16:15 uur

Reacties van bezoekers

Anneleen
Was veel herkenning. Mooi dat er op deze manier woorden aan gegeven zijn. Dankje, Christiaan
Evert En Joke
Super!! Een brok in de keel en een traan van het lachen.
Gert
Erg mooie voorstelling. Herkenbaar en eerlijk in de pijn/angst en in de liefde en het openen van het hart. Mooi rond verhaal. Goede timing. Mooie afwisselingen tussen absurditeit, overdrijving en verstilling/poezie. Prachtige finale.
Bert
Een prachtige en indrukwekkende voorstelling, waarin Christiaan ons op een gevoelvolle, humoristische en aansprekende wijze meeneemt in het proces wat hij heeft doorgemaakt na de geboorte van zijn zoon.

Info

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de kleinkunst, cabaretvoorstelling ‘De Verdenking’.

Kleinkunst/cabaret over 'afscheid nemen van een verwachting'.

Christiaan weet op indrukwekkende wijze een ingrijpende gebeurtenis in het leven om te zetten in een energiek verhaal vol humor en herkenning voor iedere theaterbezoeker. Het leven zit vol verwachtingen; of het nu gaat om relaties, gezin of gezondheid. Maar wat als je afscheid moet nemen van een verwachting?

Na een reeks uitverkochte theaters in het voorjaar, zijn er nu nieuwe data toegevoegd. Mis deze unieke voorstelling niet.

‘Je brengt een groter verhaal dan je eigen verhaal’

'Een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en open en eerlijk het verhaal vertelt'

'De solo ontroert, is hilarisch en heeft me echt geraakt, top!'

'Mooie thema's snijd je aan. Rauw, invoelbaar en toch niet zo vaak uitgesproken. Ik denk dat je ruimte creëert voor het gesprek.'

Christiaan Jelsma ('83) stond al vroeg in de spotlights. Als lid van cabaretgroep De Oermannen trad hij op in theaters door het hele land en stond hij onder andere in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival maar ook op het Flevo Festival. Sinds de komst van zijn zoontje in 2019 staat Christiaan solo op de planken en deed o.a. mee aan het Cameretten Festival en was hij te zien tijdens Opwekking.