Releaseconcert Project AardeWerk: Scherven Voor De Eeuwigheid

Houten, De Lichtboog, zaterdag 6 april 2024, 19:30 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Project AardeWerk voor nieuwe data.

Info

Liedschrijver Ruben Romijn presenteert zijn debuutverhaal in een goedgevuld concert. Samen met De Oden van Salomo, Elisa Krijgsman, Wouter Seinen en Jane Loois neemt hij de luisteraar mee langs muzikale mijmeringen over de breekbaarheid van het leven… en de bruikbaarheid daarvan!

Met zijn album Scherven voor de Eeuwigheid, waarop meer dan 10 bekende gastartiesten zijn liedjes vertolken, doet Ruben een poging om het geheim van het Bijbelse lijden te ontrafelen. Hoe kon de apostel Paulus zich bijvoorbeeld ‘verheugen over zwakheden, noden en verdrukkingen’, aldus diens tweede brief aan de Korintiërs? Wat trok Gideon over de streep om zijn leven te riskeren en voor God te gaan? En waarom is het volgens Jezus zo belangrijk dat de mens leert loslaten, misschien wel juist in een maakbare maatschappij van grenzeloze mogelijkheden?

Door het verweven van Bijbelteksten, gewetensvragen, ontboezemingen en gebeden, hoopt Ruben met zijn muziek tot denken te stemmen én harten te raken.

In het voorprogramma van 19.30 tot 20.30 uur, speelt 'De Oden van Salomo' hun eigen repertoire, waarna zij ook Project AardeWerk vergezellen. Daarmee belooft het een unieke en kleurrijke avond te worden, waarin we liedteksten uit de 1e en de 21e eeuw verweven tot een eerlijk en hoopgevend verhaal over Gods trouw door alle tijden heen.