Christen samenzang-dag 'God regeert'

Gorinchem, Grote Kerk, zaterdag 21 september 2024, 10:30 - 16:00 uur

Info
Tickets
Contact

Een dag om samen liederen te zingen en naar liederen te luisteren. Welkom op de eerste Christen samenzang-dag! Een prachtig samenzangconcert met musical allure in de Grote Kerk van Gorinchem. Vanuit het thema “God regeert” willen we tijdens deze dag God eren en grootmaken, luisteren naar wat Hij voor ons kan en wil zijn als wij Hem toelaten in ons leven, en onszelf toewijden aan Hem. Doe je mee?

Met bekende talentvolle zangers, zangeressen en musici. Zang door: Ariën Vink en Miranda de Vlieger (bekend van de Psalm Project), Tenira Sturm (messosopraan, bekend van Nederland Zingt en diverse eigen optredens), Erika de With (bekend van Sela en Christian Verwoerd), en Lucas Kramer (bekend van Nederland Zingt en al vele optredens solo en samen met anderen).

En als musici spelen: Martin Mans op kerkorgel (zeer ervaren musicus), Mark Brandwijk op piano (bekend van o.a. Nederland Zingt en begeleiding van Tenira Sturm), Arend Jansen, Luca Genta en Wilkin de Vlieger (bekend van The Psalm Project als resp. gitarist, bassist/cellist/fluitist, drummer) en Frank van Essen (op viool, bekend van o.a. Nederland Zingt).

Gezongen worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige samenzangliederen, in wisselende samenstelling. De liederen worden met elkaar verbonden door verbindende teksten, dat geeft het geheel een musical allure.

Geniet van een ochtendsessie en een middagsessie van ieder 2 uur lang, met een afwisselend programma met samenzang en luisterliederen in uiteenlopende genres. In de middagsessie zit een miniconcert, stijl Bethel-music. Ds. J. Tadema verzorgt enkele korte overdenkingen en de gebeden. Vanaf 12.30 tot 14.00 uur is er middagpauze, dat geeft ruimschoots gelegenheid om te lunchen en bij te praten.

Liederen ochtend


God regeert in dit huis
You’re still God
Pelgrimsgebed
Ik bouw op U
De Haven van rust
Ik heb U nodig
Met al mijn kracht
God ik kijk naar U
Thank God I do
Licht aan
Wie naar U opzien
(en nog heel veel liederen meer)

Liederen middag


Hier in de stilte
Witter dan sneeuw
Tienduizend redenen
Nog één rivier
Uw vleugels over mij
Hij kent mijn naam
Living hope
O praise the name
Revelation song
Alfa en Omega
Verlangen
(en nog heel veel liederen meer)

Mark Brandwijk

Mark is als pianist actief als begeleider van koren en solisten. Hij werkt samen met soliste Tenira Sturm, en is hij regelmatig te zien bij Nederland Zingt.

Martin Mans

Organist en dirigent Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie en begeleidt en dirigeert diverse koren en artiesten.

Tenira Sturm

Tenira Sturm is een jonge zangeres uit Den Haag. Zingen is haar passie en een heerlijke ontspanning waarmee ze graag deelt.

Miranda de Vlieger

Als zangeres bij The Psalm Project heeft Miranda de Vlieger bekendheid gekregen en is zij in Nederland van vaste waarde geworden voor christelijke liederen.

Ariën Vink

Ariën Vink was 14 jaar verbonden aan The Psalm Project. Zingen is zijn tweede natuur. Solo zingen is fijn, maar samen zingen is hemels.

Erika de With

Erika de With is o.a. bekend van verschillende nummers van Christian Verwoerd. Het samen aanbidden van God, door muziek, heeft haar hart.

Lucas Kramer

Lucas heeft een heel eigen stijl, een veelzijdig stemgeluid en voegt een eigentijds genre toe aan de christelijke muziek.


Data en locaties

Landelijke Samenzangdag

Landelijke samenzangdag vanuit de Grote Kerk in Gorinchem.