Toerustingsdag Pastorale begeleiding bij rouw en verlies

Rotterdam, in het gebouw van Rafaël de Rank, zaterdag 13 april 2024, 10:00 - 15:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Rafael Nederland voor nieuwe data.

Info

‘Rouw is de prijs die we betalen voor liefde’- Queen Elisabeth

In ons leven ontkomen we er niet aan: we krijgen vroeg of laat te maken met verlies en rouwen we om wat we verloren hebben. Dit kan gaan om iemand in je naaste omgeving die overlijdt, het verliezen van je baan, je gezondheid of het verlies van een toekomstperspectief. In je werk als voorganger, pastoraal werker of bijvoorbeeld jeugdleider kom je mensen tegen die te maken hebben met verlies en zoekende zijn hoe ze hier mee om moeten gaan. Mensen die overmand worden door verdriet of er juist voor weglopen. Mensen die angst en onzekerheid voelen voor de toekomst en niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan.

Op deze toerustingsdag neemt Anne Fleur Sloots je mee in het thema Verlies en Rouw. We gaan het hebben over wat rouwen is en wat het met je doet, wat de Bijbel zegt over rouw en verdriet en wat je als voorganger of pastoraal werker voor deze volwassene en kinderen kunt betekenen.

Anne Fleur is samen met haar man Daniel, voorganger van Base Church, een jonge en bruisende gemeente in Utrecht waar ze God op een prachtige manier zien bewegen. Daarnaast is ze jarenlang hulpverlener geweest en coördinator in onder andere een hospice. Ze rondt dit voorjaar haar studie af tot verlies- en rouwtherapeut. Anne Fleur en Daniel hebben twee jonge kinderen vol humor en samen wonen ze in hartje Utrecht.