Presentatieconcert: Irma Dee - De Vlieger en de Vanger

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 24 mei 2024, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Irma Dee voor nieuwe data.

Info

Irma Dee presenteert haar nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’ op grootse wijze. In een theatrale, zeer afwisselende muziekvoorstelling neemt Irma je mee in een uitbeeldend en prikkelend verhaal.

De vlieger en de vanger

Het thema is de vlieger en de vanger. Daarbij staat de vlieger voor de mens, die onderweg en op zoek is en de vanger voor God, die jou altijd opvangt, in je leven maar ook aan het einde van je leven. Irma werkte een thema uit dat Henri Nouwen in diverse van zijn vele boeken zijdelings aanstipte. Dat ging over de trapeze-artiesten in het circus. Die vliegen door de lucht op weg naar de vanger. Het is een verhaal dat vooral gaat over vertrouwen op de vanger, want die moet je tenslotte vangen. Lukt het je dat vertrouwen te geven, het los te laten, wat verwacht je van de vanger, wat doen je mede-artiesten in dit circus van het leven? Henri Nouwen is tijdenlang meegereisd met het circus en die trapeze-act, maar heeft het boek daarover nooit af kunnen ronden. Wel heeft hij allemaal aantekeningen gemaakt, en mede daarop zijn deze nieuwe liedjes en dit programma gebaseerd.

Theatrale en muzikale voorstelling

De liedjes en het programma gaan over alle facetten van het leven. Wat doe je wanneer, heb je vertrouwen, waarom is het zo moeilijk, wat kost het om alles los te laten en wat geloof of bedenk je bij degene die jou vangt? Het is niet voor niets dat het nummer “Als Ik Val” zoveel los heeft gemaakt bij veel mensen, en dat is de kern van het album en dit programma.

Net als de vorige keer bij ‘Prodigal Daughter – Verloren en Gevonden’ is het programma geschreven samen met Bram Rebergen, die ook een rol speelt in de uitvoering. Het is een verhalende en theatrale muzikale voorstelling geworden, waar je graag een ander voor uitnodigt om mee te gaan. De avond zelf voert je mee in dit geheel. Je waant je in het circus van het leven. Waar het in tegenstelling tot het gewone circus wel draait om echte dingen, echte vragen. En echte antwoorden, tot het punt waarop klinkt: Je kunt Mij VERTROUWEN!

Bestel snel je tickets, tot en met 4 mei met een korting van € 2,50. En wees erbij!