Jobdag 1 - Geloof in zwaar weer

Odijk, Kloosterhoeve De Beug, zaterdag 22 juni 2024, 10:00 - 16:00 uur

Info
Tickets
Contact

Je wilt wel geloven, maar het lukt je niet meer. Je hebt teveel meegemaakt om God nog te vertrouwen. Je bent teleurgesteld. Je hebt het idee dat je vragen er niet mogen zijn. De antwoorden in de kerk van je jeugd hebben je niet geholpen. Om je heen gelooft eigenlijk nauwelijks iemand nog in God en al helemaal niet in de God van de Bijbel. Hoe nu verder?

Op deze dag luisteren we naar de Bijbelse Job. Hij maakte ongekend zware tijden mee, waardoor zijn geloof in God tot het uiterste beproefd werd. Wat kunnen we leren van Job? Allereerst dat hij de moed had om vragen te stellen. Zijn vragen getuigen van diep geloof. Goede vragen zijn tekens van leven. We gaan op zoek naar onze vragen. Vragen die leven aan de oppervlakte, maar ook naar die vragen die we dieper hebben weggestopt. Wat gebeurt er als je die onder ogen komt. Durf je ze te stellen? En wat als er geen antwoord komt?

In twee bijeenkomsten - inclusief een heerlijke biologische lunch - zal Dirk de Bree je meenemen in de vragen van Job en deze proberen te verbinden met onze vragen. Er zal muziek zijn, ruimte om met elkaar door te praten, maar ook om stil te worden en te bezinnen.

Dirk de Bree

Dirk de Bree is predikant in de Nieuwe Kerk in Utrecht (PKN), en iedere woensdag te beluisteren in de podcast Eerst Dit.

Dit is een eerste van 3 dagen over Job, deze zomer komt ook het boek van Dirk de Bree uit, wat aansluit bij deze serie.

Foto: Ruben Timman (EO Visie)

De Beug

Landgoed voor waardevolle ontmoetingen, authentiek eten en zinvolle reflectie.