Het Watoto kinderkoor komt naar de EGHW

Oud-Beijerland, Evangelische Gemeente Hoeksche Waard, zaterdag 1 juni 2024, 18:00 - 19:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Evangelische Gemeente Hoeksche Waard voor nieuwe data.

Info

WATOTO KINDERKOOR ON TOUR MET “BETTER DAYS - THERE IS HOPE”

Dit voorjaar van 2024 brengt Watoto - een christelijke organisatie in Oeganda, Oost-Afrika - het Watotokinderkoor naar Nederland en België voor een fantastische WORSHIP EXPERIENCE. Ze komen o.a. in de EGHW optreden met hun nieuwste album: “Better Days - There Is Hope”.

Deze 7-weekse tour in Nederland en België laat het verhaal zien van achtergelaten en kwetsbare Afrikaanse kinderen, die de liefde, zorg en hoop hebben ontvangen die ze zo hard nodig hebben. Ondanks wat ze hebben meegemaakt, stijgen ze uit boven hun omstandigheden. Ze zijn klaar om het verschil te maken in de wereld en als toekomstige leiders een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Afrika.

'Dit hartverwarmende en muzikale optreden geeft een fantastisch beeld van Godswerk door Watoto. Alleen door Afrika zelf te bezoeken, zou je een beter beeld kunnen vormen. Met de opbrengst van het nieuwe album kan Watoto kwetsbare kinderen voorzien van onderwijs, medischezorg, een veilige plek maar vooral de liefde van een gezin.'

Het Watoto kinderkoor heeft sinds 1994 veel gereisd om de boodschap van hoop te delen namens Afrika’s meest kwetsbare kinderen en vrouwen. In die tijd hebben koren opgetreden voor de president van de Verenigde Staten, een ontmoeting gehad met Hare Majesteit Koningin Elizabeth en veel grote parlementen ter wereld bezocht. Maar hoe opmerkelijk die momenten ook zijn geweest, de koren koesteren juist de momenten dat ze ‘gewone’ mensen in hun kwetsbaarheid hebben ontmoet. Ze hebben met eigen ogen kunnen zien hoe God geneest.

Net zoals Afrika, is deze productie vibrant en kleurrijk. We nemen je mee op een emotionele reis waar dekinderen zingen, dansen en hun persoonlijke verhalen delen van herstel en hoop. Mensen worden verrast door de glimlach van de kinderen en de knuffels die ze geven. De kinderen delen graag hun boodschap: “Waar je ook doorheen gaat, Jezus is onze hoop en er zullen betere dagen komen. Kijk maar eens wat Hij in mijn leven heeft gedaan.