Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Dagworkshop Wortelen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Betekenis geven aan je roots

Het boek 'Wortelen' van Anselm Grün is de inspiratiebron voor deze dagworkshop op Klooster Nieuw Sion. Hierin maakt Grün duidelijk hoe we onze wortels en identiteit op verschillende manieren (opnieuw) kunnen ontdekken en beschermen. De Bijbel, de betekenis van onze naam, de levensfilosofie van onze (voor)ouders en rituelen laten zien hoe we onze plek in het leven kunnen vinden en behouden.

Je eigen roots staan centraal en we gaan met elkaar ontdekken hoe jij geworteld bent en onderzoeken welke voedingsbodem dat levert om:
- een diepere betekenis te geven aan je afkomst
- een diepere verbinding te maken met jezelf
- weerstand te trotseren
- nieuwe ontdekkingen te doen rond je afstamming
- vrucht te dragen en te delen

Het programma is interactief en bevat veel creatieve en verassende oefeningen, ook in de natuur. Daarnaast is er ook ruimte om mee te bewegen op het ritme van het klooster en deel te nemen aan de getijdengebeden.

Voor wie?
- individuele deelnemers (vanaf 18 jaar)
- familie-inschrijving in duo (moeder/vader met zoon/dochter, opa/oma met zoon/dochter/kleinkind)

Wat levert het je op?
- inspiratie uit je eigen (voor)naam
- betekenis geven aan je wortels, stamboom en afkomst
- verbinding met de achtergrond van je naam en en je (voor)ouders
- jouw wortels komen in beeld en je krijgt zicht op wat dit kan betekenen voor jou vanaf nuKlooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.


  • Uitgelicht

  • Film: 24 uur met Kinga Bán

    In de aanloop naar één van de laatste concerten van Kinga Bán volgde filmmaker Willemijn Goos de zangeres een dag op de voet. Het leverde een indringend document op. Zonder interviews, zonder georkestreerde scènes, is het een onverbloemde registratie van een dag uit het leven van Kinga Bán. ’24 uur met Kinga Bán’, in mei te bekijken in diverse bioscopen in het land of via een online stream, laat een levend getuigenis zien van een hoopvolle God die ondanks, en misschien zelfs dankzij, tegenslag volop geloofd mag worden.

  • Reserveer voor de New Wine Zomerconferentie 2022
  • Trinity Wereldwijs: De Eén Grote Familie tour