Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als je een reservering hebt voor die periode hoor je in de loop van de komende week wat dit voor jouw reservering betekent.

Sexteto Recuerdo viert de Tango

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een concert vol vuur en temperament ter ere van de honderdste geboortedag van componist Astor Piazzolla. Laat je meeslepen door de muziek uit de straten van Buenos Aires.

Ter ere van Piazzolla's aanstaande 100ste geboortedag laat Sexteto Recuerdo verschillende gezichten zien van deze bijzondere componist. Zijn angsten, zijn dromen, zijn passies en zijn oorsprong. We nemen de luisteraar mee door zijn leven aan de hand van grote werken die hij schreef. Op het programma staan de '4 seizoenen van Buenos Aires', 'Concierto para Quinteto', 'Tangazo' en 'Meditango'.

Sexteto Recuerdo bestaat uit zes jonge en gedreven musici die zich hebben verenigd in de liefde voor de tango. In de 19e eeuw werd deze dans populair onder arbeidsmigranten die naar de bordelen gingen om stoom af te blazen. Terwijl ze daar bij elkaar kwamen, speelden en dansten ze de tango. Deze grotendeels jonge mannen hadden te maken met heimwee, frustratie, het gemis van een vrouw. Het is dus niet voor niets dat tangomuziek zich kenmerkt door de weemoed, het temperament en de rauwheid van deze emoties. Vanuit deze bordelen werd de tango populair onder alle lagen van de bevolking en verspreidde het zich over de rest van de wereld.

Misschien herinnert u zich nog de traan van Maxima bij de muziek van Astor Piazzolla. Piazzolla sloeg een nieuwe weg in met de tangomuziek. Hij voegde elementen toe uit de klassieke muziek en jazz, zoals nieuwe ritmische figuren en tempowisselingen. Omdat zijn muziek moeilijk dansbaar was, kon Piazzolla in eerste instantie op weerstand rekenen van zijn landgenoten. Maar uiteindelijk kunnen we zeggen dat hij de tango weer opnieuw op de kaart heeft gezet.