NederlandsContact

Kerst met Sela - O kindeke klein

Harderwijk, Grote Kerk, zaterdag 15 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Luisteraar
Geweldig programma. Indrukwekkend genieten. Satan houdt zijn mond want Christus is geboren! Dank jullie. Er zat een mooie lijn in de liederen die werden gezongen. Het heeft me dicht bij Jezus gebracht.
Marina
Mooie avond met afwisselende nummers. Het was duidelijk dat de band met passie song en er plezier in had. Top
Annemieke
Fantastische avond! Echt super mooie teksten en de beleving spat eraf!
M. Heldoorn
Het was weer schitterend! Een geweldig concert!
Lenny
Een prachtig concert. Alle eer aan God!
Nathanja
Mooi ontroerend om het kerstverhaal op deze manier te horen. De muziek spreekt. Ga zo door!
Ina
GEWELDIG!!!
Gerda
We hebben weer genoten
Paula
Wat hebben we weer genoten van jullie enthousiasme. De harpiste was een prachtige aanvulling, wat mij betreft mag ze blijven;) Mirjam heeft een prachtige stem, die perfect bij Sela past. Jullie zijn gezegend met talent, waar wij van mee mogen genieten. En wat klinkt het samenzingen in deze kerk mooi. Aan God de eer! Gezegende dagen.
Jenny
Was weer een prachtige avond. We hebben genoten.
Nelleke
Mooie afwisseling tussen kleine en ingetogen nummers en vrolijke nummers. Prachtig gezongen! Genoten van de muzikaliteit van de bandleden en de afwisselende instrumenten. Mooi dat er ook richting de zijkanten werd gezongen zodat een ieder betrokken werd bij het concert! Wij hebben een mooie avond gehad, bedankt!
Harmke
Prachtig
Jacolien
Heel erg genoten!
Marleen
Geweldig concert.
Maartje
We hebben een geweldige avond gehad! De harp erbij was ook erg mooi.
Henk
Een geweldig mooi concert, het was zoals gewoonlijk genieten!
Willy, Berdien En Margriet
Alles was prachtig! De samenzang, de sfeer, de liederen, alles! Ook de nieuwe liederen zijn erg mooi. Bedankt allemaal voor de mooie avond!
Albertina Meester
Zoals gewoonlijk weer veel te kort. Het was weer fantastisch. Volgende keer maar concert van 19 tot 23 uur. Blij emotioneel, mijn kerst voor 2019, daar ik werk met de kerst.
Elise
Wat was het weer prachtig. Vooral de nieuwe liederen in gebedvorm. Ingetogen, maar zo mooi!
José
Jooststad@hotmail.com

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

Tickets


Samen zingen Kerstconcerten Sela Gelderland Harderwijk

Sela

Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk. Tijdens de concerten van Sela worden deze liederen gezongen en enthousiaste muzikanten nemen deze ervaring vaak mee naar hun eigen kerk. Bladmuziek is gratis verkrijgbaar via www.sela.nl/liederen. Het is mogelijk om Vriend van Sela te worden en deze missie te steunen.