Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Alieke
Onwijs genoten! Het hele programma was zo ontzettend goed bij elkaar gebracht! Alleen het zien al was een groot plezier! Het enthousiasme van de muzikanten. Zo voor herhaling vatbaar!
Alma
Het was weer ean geweldig concert. Wij hebben genoten!!
Van Elk
Erg mooi!
Robert
Het was een warm en prachtig concert, we hadden goede plekken en konden alles goed zien en horen,ook leuke mensen ontmoet waar mee je de avond kon delen, en de grote kerk in Apeldoorn is een prachtige en mooie locatie
Eva
Wat een prachtige avond! Mooi gezongen liederen van Sela, begeleid door zoveel verschillende instrumenten, en fijn ook om met elkaar te zingen! En dat alles tot eer van Hem!
John En Mirjam
Fantastisch! Dit is Kerst!
Jan
Wat een Geschenk deze avond. In deze mooie kerk waar de klank zo mooi vol klinkt. Dank aan alle medewerkers maar vooral aan de Heer.
Sjoerian
Morgen weer! Ala dat zou kunnen ;)
Karin
Super mooi kerstfeest. Prachtig. Alle eer aan de Heer. Dank.
Linda
Heel gaaf gevarieerd kerst programma met zowel gedragen nummers als echte meezingers. Mooi ook de verschillende instrumenten wat een muzikaliteit. De Heer zal het aangenaam in de oren hebben geklonken.
Jolanda
Het was prachtig, echt genoten van de zang van de nieuwe zangeres. Puur eenvoudig en recht uit het hart. Jullie zijn een geschenk uit de hemel.
Wendy
Prachtig concert. Mirjam blijkt een prima vervangster voor Kinga te zijn. Al mis ik haar nog wel in jullie band. Ik kan ook zo genieten van het samen zingen. Goed gedaan allemaal!!!
Gea
Wat hebben we genoten, de muziek (ook de harp) was prachtig. Het luisteren naar de prachtige liederen. Het mee zingen en het samen zijn. Dit alles op een geweldige locatie.
Olga
Was super mooi
Miranda
Heel erg mooi! Prachtige opbouw. Genoten van muziek, liederen en samen zingen.
Elziene
Geweldig concert! Prachtig programma/ liederen. Fantastisch gespeeld en gezongen. Gaaf dat jullie er zijn, bedankt!
Linda
Het was een mooie avond. Naar verhouding vond ik dat er wel heel veel samenzang was... het meest genoot ik van de meerstemmige luisterliederen. Ik kreeg meer een Nederland zingt’ gevoel
Mirjam
Wat een prachtig kerstconcert! Het was een feest om er bij te mogen zijn. Sela bedankt voor jullie "hemelse" muziek..
Leo
Het was heel fijn, goede sfeer, mooie liederen, lekker meezingen, mooie getuigenis en gebed
Dick
Prachtig concert, batterij weer opgeladen. Kom, vier het feest met mij.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl