Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Piet En Henriëtte
Wat een prachtige avond. Vol eerbied, lofprijzing en ontzag voor de I manuel !
Eva
Wat een prachtige avond! Mooi gezongen liederen van Sela, begeleid door zoveel verschillende instrumenten, en fijn ook om met elkaar te zingen! En dat alles tot eer van Hem!
Ineke
Genoten van een prachtige avond! Mooie liederen, aparte muziekinstrumenten en wat klonk het samen zingen prachtig in deze kerk! Zo helder en zuiver...bijna als een engelenkoor. Dank Sela en dank aan God die jullie deze talenten heeft gegeven!
Olga
Was super mooi
Janneke
Het was weer prachtig! Ingetogen, uitbundig , kortom een groot feest voor de Koning!
Jan
Super mooi
Linda
Het was een mooie avond. Naar verhouding vond ik dat er wel heel veel samenzang was... het meest genoot ik van de meerstemmige luisterliederen. Ik kreeg meer een Nederland zingt’ gevoel
Miranda
Prachtig kerstconcert! Enorm genoten!
Corine
Wat bijzonder om de kerstboodschap door jullie, getalenteerde muzikanten ,op zo’n mooie manier te ontvangen. Mèt jullie muziek en arrangemeren is dit zo speciaal voor ons. We zijn nog steeds aan het nagenieten van dit optreden in die prachtige kerk. Respect hoe mooi jullie het podium verlieten en wij mochten doorzingen.
Dick
Prachtige liederen. Mooie instrumenten. De samenzang was geweldig. Genoten!
Marja
Heel mooi om zo met Sela en vele anderen God lof tr zingen. Hij is gekomen en wij zien uit naar Zijn wederkomst. Gloria in excelsis Deo!
Marrie
Het was weer een mooie avond met een geweldige sfeer en perfecte uitstraling van de band.Echt super
Deutekom
Was voor mij en mijn man de eerste keer was echt prachtig top
Miranda
Heel erg mooi! Prachtige opbouw. Genoten van muziek, liederen en samen zingen.
Mirjam
Wat een prachtig kerstconcert! Het was een feest om er bij te mogen zijn. Sela bedankt voor jullie "hemelse" muziek..
Din
Ontzettend mooi!
Gea
Wat hebben we genoten, de muziek (ook de harp) was prachtig. Het luisteren naar de prachtige liederen. Het mee zingen en het samen zijn. Dit alles op een geweldige locatie.
Jan
Wat een Geschenk deze avond. In deze mooie kerk waar de klank zo mooi vol klinkt. Dank aan alle medewerkers maar vooral aan de Heer.
Karin
Super mooi kerstfeest. Prachtig. Alle eer aan de Heer. Dank.
Sjoerian
Morgen weer! Ala dat zou kunnen ;)

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.