Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Wendy
Prachtig concert. Mirjam blijkt een prima vervangster voor Kinga te zijn. Al mis ik haar nog wel in jullie band. Ik kan ook zo genieten van het samen zingen. Goed gedaan allemaal!!!
Olga
Was super mooi
Gea
Wat hebben we genoten, de muziek (ook de harp) was prachtig. Het luisteren naar de prachtige liederen. Het mee zingen en het samen zijn. Dit alles op een geweldige locatie.
Eveline
Het was weer geweldig, dankbaar genoten!
Van Elk
Erg mooi!
Jan
Wat een Geschenk deze avond. In deze mooie kerk waar de klank zo mooi vol klinkt. Dank aan alle medewerkers maar vooral aan de Heer.
Jan
Een geweldige avond! Ik heb er van genoten. Ook de samenzang was fantastisch
Leo
Het was heel fijn, goede sfeer, mooie liederen, lekker meezingen, mooie getuigenis en gebed
Din
Ontzettend mooi!
Miranda
Prachtig kerstconcert! Enorm genoten!
Jolanda
Het was prachtig, echt genoten van de zang van de nieuwe zangeres. Puur eenvoudig en recht uit het hart. Jullie zijn een geschenk uit de hemel.
Corine
Wat bijzonder om de kerstboodschap door jullie, getalenteerde muzikanten ,op zo’n mooie manier te ontvangen. Mèt jullie muziek en arrangemeren is dit zo speciaal voor ons. We zijn nog steeds aan het nagenieten van dit optreden in die prachtige kerk. Respect hoe mooi jullie het podium verlieten en wij mochten doorzingen.
Jeannet
Het was een super mooi concert en vooral het einde vond ik erg mooi. Kippenvel
Anne
Mooie liederen, een echt kerst gevoel met Hem als hoofd van de avond. Een mooie band van veel kwaliteit. Dank voor de mooie bijzondere avond, mooi dat jullie niet jezelf, maar Hem voorop zetten
Sjoerian
Morgen weer! Ala dat zou kunnen ;)
Deutekom
Was voor mij en mijn man de eerste keer was echt prachtig top
Linda
Het was een mooie avond. Naar verhouding vond ik dat er wel heel veel samenzang was... het meest genoot ik van de meerstemmige luisterliederen. Ik kreeg meer een Nederland zingt’ gevoel
Ina
Wat een feest! Het was een prachtige avond die vel te snel voorbij was voorbij was. Had nog wel uren door mogen gaan.
Miranda
Heel erg mooi! Prachtige opbouw. Genoten van muziek, liederen en samen zingen.
Ineke
Genoten van een prachtige avond! Mooie liederen, aparte muziekinstrumenten en wat klonk het samen zingen prachtig in deze kerk! Zo helder en zuiver...bijna als een engelenkoor. Dank Sela en dank aan God die jullie deze talenten heeft gegeven!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl