Kerst met Sela - O kindeke klein

Barneveld, Veluwehal, maandag 24 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Rineke
We hebben ontzettend genoten. We hebben mooie liederen gezongen. Bedankt Sela.
Annelies
Geweldig mooie avond!! Interactie tussen Sela en publiek heel mooi
Roelf
Bijzonder genoten van het concert en de samenzang vanavond. Heel veel vertrouwde kerstliederen op een toffe manier (samen) gezongen; aanbidding en eer voor God en bemoediging onderling. Mirjam heeft een bijzonder mooie stem. Jullie waren al vertrokken Sela, maar hierbij nig het slotapplaus: ????????????????
Catrien
Het was een fantastische avond. We hebben genoten. Bedankt. Ook fijn dat wij konden mee zingen.
Alie
We hebben genoten. Een mooie manier om zo kerst te beginnen.
Marieke
Het was een prachtig concert. Een mooie balans in rustige, gedragen nummers en vrolijke up-tempo liedjes, tussen prachtige nummers om te luisteren en liederen om met je hele hart mee te zingen. Een prachtige lofprijsavond voor onze Heer en een heel goed begin van het kerstfeest.
Gert-Jan Mulder
Was weer een prachtige avond met mooie liederen. Fijn om er weer bij aanwezig te mogen zijn.
Hanny
Wat een mooie avond. Professionaliteit en Eren van onze Heer zo goed in balans. Gods Woord, door lezen van bijbel gedeelten, kreeg een duidelijke plaats. Een zegenrijke avond, door Woord, zang en muziek en de uitstraling van de leden van SELA.
Elien
Een prachtige avond met wederom veel zingen, ik heb genoten van de harp!! De oude kerkorgel ook, geweldig!! In een woord: fantastisch!!
Petra
Enorm van genoten. Beide avonden waren schitterend.
Peter
Mooi programma en heel gevarieerd, hetgeen ik juist zeer waardeer. Het "eigen geluid" van Sela kwam weer helemaal uit de verf. Mooi om zoveel kerstliederen in het Nederlands te zingen. Eer aan onze God!
Anna
Prachtige avond! Mooie liederen...indrukwekkend om met zoveel mensen zingend naar Kerst toe te gaan. Mooi ook de stukjes bijbellezen tussendoor, vind ik een aanvulling! Voor mij neigden sommige stukken een beetje naar dans, daar heb ik moeite mee. Omdat je dan door de vorm de inhoud een beetje verliest! Al met al vond ik het wel een prachtige avond! Gezegend Kerstfeest voor jullie allemaal!
Ger
Mooi, soms te swingend, heb wel genoten.
Jolanda
Mooie avond, kreeg er een vredig gevoel bij, heb genoten. Zette je ook stil bij Jezus, vind ik ook belangrijk. Maar ook een feestje vieren! Bijzonderi dat jullie eerstavond een concert gaven. Vraagt veel van jullie prive tijd, maar als je niet naar een kerk gaat, zoals ik, is zo,n concert een mooie optie. Bedankt mooie mensen met talent!
Gea.
Super kerstavond gehad. Wat een saamhorigheid. En eer aan GOD
Marco
Enorm genoten van het concert! Ondanks dat het hele programma als een "geoliede machine" verloopt, wordt toch het "samen Kerst vieren" gevoeld. Het enthousiasme van Frans (en heel de band!) is aanstekelijk. Ook fijn om veel (mee) te mogen zingen. Ook complimenten voor Mirjam! Wat zingt zij mooi! Ook heel krachtig dat ze haar eigen stijl heeft, en niet probeert Kinga na te doen. Respect voor! Tenslotte moet ik nog kwijt dat ik het een heel mooie gewoonte vind dat Sela zonder op applaus te wachten het podium afloopt; "alle eer aan God" (en niet aan ons) bedoelen ze daarmee...
Yvonne
Fantastisch mooi concert, ik vind dat Meriam het ook geweldig goed doet en de muziek ook zo perfect! Prachtige verbondenheid en eer aan onze lieve Heer. En ik vind het juist wél leuk als er ook gedanst en plezier gemaakt mag worden, we mogen toch zeker verheugd zijn in Hem ????
Jennie
Prachtig, heel mooi en bijzonder, super genoten
Jannie
Mooie avond! Wel weinig nieuwe liederen,en vrij veel samen zang !
Coby
We hebben super genoten van jullie concert!!Zo mooi om samen God te loven!! Geweldig dat jullie stukjes uit de bijbel lazen! Ook de harp was prachtig!! In 1 woord fantastisch!! Bedankt!!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl