Kerst met Sela - O kindeke klein

Zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Apeldoorn, Grote Kerk

Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Reacties van bezoekers

Margreet
Prachtig! Mooi begin vd kerst.
Willeke
Mooi gedaan elke keer weer Sela :) Knap ook van de nieuwe zangeres Mirjam, hoe zij zo al haar eigen plek in de band heeft ingenomen. Complimenten en een prachtige stem! Verder werd ik echt meegenomen in de muziek, vooral in het tweede deel van de avond. Ga zo door!!
Corry Metzger
We hebben genoten.Wat mooi zulke prachtige liederen fantastiese muzikanten Prachtig gezongen door Frans en Mirjam en de andere zangers.kippevel .Heel mooie belichting en dat alles tot eer van God prachtig. Jammer dat ze zo snel weg waren had ze graag bedankt.Gaan vast weer een volgend keer.
Joyce
Wat hebben wij als gezin, met zoveel anderen, genoten! Tot eer van God. Het allermooiste vind ik dat onze kinderen zo vol overtuiging meezingen en enorm hebben genoten van de muziek en het zingen.
Talo
Het was prachtig in één woord prachtig.
Evelien
Ook dit jaar genoten van Kerst met Sela! Prachtig! Geweldig om zo de kerstdagen in te gaan!
Hilde
Geweldig concert! Mooie extra instrumenten deze keer erbij (harp en ..?. "bbq" ????) Bedankt weer! Goede kerstdagen toegewenst en Gods zegen ook in het nieuwe jaar!!
Els
Het was bijzonder om met zoveel mensen gericht te mogen zijn op Immanuel. Alle eer aan God; mooi het slot (weglopen van podium). De muzikaliteit was van hoog niveau, net als de zang. Kortom: genoten!
Natascha
Prachtig. Echt genoten van het concert. Mooie stem heeft de nieuwe zangeres.
Joke En Arno
Prachtig, volop genoten!
Herma
We hebben heel erg genoten van dit prachtige concert. Mooi de afwisseling tussen de oude bekende kerstliederen en erg mooie nieuwe liederen. Gezegende Kerstdagen!
Martijn
Heel erg mooi, vooral het nieuwe lied ‘In ons hart geboren’
Judith Damminga
Prachtig....boven verwachting????
Fleur En Bart
Wat een concert en wauw wat kunnen zij muziek maken!!
Betsy
Prachtige middag gehad,genoten !
Lize En Marleen
Wat een mooi concert was het. Prachtige liederen. En wat fijn om met zn allen te zingen in zo n mooie sfeervolle kerk. Het heeft ons ontroerd en geraakt. Volgend jaar gaan we zeker weer!
Jenette
Genoten! Mooie afwisseling in het programma. Mooie belichting en geweldige muziekinstrumenten!
Gijs
Prachtig Kerstconcert in een mooie kerk. Gezegende Kerstdagen voor allen.
Lidy
Een fantastisch heerlijk concert gehad!
Ady
Genoten van de muziek, die zo gevarieerd is. De zang zo mooi. En heerlijk de samenzang. Een goed begin van de kerst.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.