Kloosterfestival 2018 (winter-editie)

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 28 - zondag 30 december 2018

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Kloosterfestival voor nieuwe data.

Info

In tegenstelling tot de zomer-editie van het Kloosterfestival is de winter-editie binnen en iets meer ingetogen. De kou van buiten biedt ook ruimte voor inkeer en rust. Waarin je, aan het eind van het jaar, je mag bezinnen op wat er achter je ligt en hoe je de toekomst tegemoet wilt treden. Drie dagen leven op het ritme van getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer.

Samen met andere jongeren overnachten in de slaapzaal of binnen kamperen met je tent. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Ook is er gelegenheid voor een biertje in de kloosterkroeg en kun je volop genieten van mooie muziek.

Laat je inspireren door workshops en sprekers, leer over de kracht van stilte, christelijke kunst en eet daarna samen in de smederij. Werk samen mee en leef het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en werk. Een kloostergemeenschap bouwen we samen. Je bent gast en vrijwilliger. Je kiest zelf voor klussen, poetsen of meezingen in het koor dat de getijden begeleidt.

Programma:
Klik hier voor meer informatie over het programma van het festival.

Info voor jongerenwerkers en docenten:
Het festival is uitermate geschikt om met je jeugdgroep naartoe te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Quotes van bezoekers aan het eerste Kloosterfestival (augustus 2018):
"Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd." - Daniel
"Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend" - Bas
"Wat ik erg waardeerde waren: de vieringen (mede dankzij de steengoede leiding van de cantor), de gesprekken met de religieuzen, de werkacties 's middags, het eten aan de lange tafels, het eten zelf en de workshops" - Hein

Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor jongeren in de leeftijd tot 35 jaar, wordt georganiseerd door Nieuw Sion en het Jongerenklooster, in samenwerking met partners PKN en BEAM. Bekijk de website van het Jongerenklooster voor meer informatie.