Mensenkinderen: Stilteconcerten

Amsterdam, Nieuwendammerkerk, zaterdag 12 januari 2019, 20:00 - 21:30 uur

Info

Mensenkinderen presenteert tijdens deze tour hun nieuwe album ‘Wij leven van de wind’. In prachtige pittoreske kerkjes laten ze hun gezangen horen.

‘Vanuit de gerijpte woorden en wijsheid die besloten ligt in de - soms eeuwenoude - teksten is het mooi om stilgezet te worden’

“Een wonderbaarlijk mooie verzameling verstilde intense popliedjes… de liedjes ademen een sfeer van verlangen en weemoed” Dagblad van het Noorden ****

Het ‘Liedboek der mensenkinderen’ is een project om gezangen uit Het Liedboek der Kerken op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Bas van Nienes, zanger en liedjesschrijver van de band Mensenkinderen, heeft de teksten met hun mooie taal opnieuw op muziek gezet. De gezangen zijn nu luisterliederen geworden. Op een andere manier dan gebruikelijk vinden ze nu een weg naar binnen. Vorig jaar bracht Mensenkinderen het eerste gedeelte van deze serie “Geef Kostbaar Licht” uit. Dit album werd zeer goed ontvangen en kreeg onder andere aandacht in de EO Visie, Nederlands Dagblad, op Groot Nieuws Radio.

En nu is daar het tweede deel “Wij leven van de wind”. Het nieuwe album is subtiel en tegelijkertijd rijk gearrangeerd met altijd een ondertoon van melancholie en troost. Anders dan op het eerste album bevatten de arrangementen op “Wij leven van de wind” spaarzame, creatieve drumbeats van Mischa Porte. Mariecke Borger en Janna Lagerström zijn verantwoordelijk voor de vrouwelijke vocalen. De gezangen nodigen uit om stil te worden en de teksten opnieuw te laten resoneren in het hart en in deze huidige tijd. Laat je inspireren door de eeuwenoude teksten en meenemen door de nieuwe melodieën en kom naar een stilteconcert.