Theaterdominee David Heek: OMG, stel je eens voor!

Drachten, De Lawei, vrijdag 7 februari 2020, 20:15 - 21:45 uur

Info
Tickets
Vragen

Een theatercollege n.a.v. de oerverhalen in Genesis 1 tot 3

In het theatercollege 'OMG, stel je eens voor!' bestormt en breekt David zijn opgebouwde beelden. Om – voor korte of langere tijd? – nieuwe beelden neer te zetten. Hij neemt het publiek serieus en humoristisch mee in de eerste twee scheppingsverhalen op de eerste drie bladzijden van de bijbel. Wat hebben ze ons wel en niet meer te zeggen?

Ons mensbeeld, ons wereldbeeld en ons godsbeeld. We gieten ze gemakkelijk in beton. En dat is makkelijk, want van beton kun je fundamenten maken. Dat is niet erg en er is geen mens zonder overtuigingen, maar fundamentalisten, zwart/wit-denkers, alles- en betweters zijn snel gemaakt. Je hebt ze in alle gelovige en seculiere maten. Soms zijn het dus zelfs je vrienden.

David kan hier helaas over meepraten als hij op zijn eigen leven reflecteert. En daar is hij klaar mee. Het moest anders. En het ging ook anders. Niet zonder slag of stoot, wel met nieuwe inzichten. En die deelt hij graag.

Als hij er is, waarom stelt God zich dan nooit eens voor? Wat kunnen we met dat 7 dagen-verhaal als we het nou gewoon eens een keer niet zetten in die ellenlange schepping-evolutie-discussie? Welke gevoelens roept de relatie tussen Adam en Eva op? Wat willen die twee beroemde bomen in de hof van Eden zeggen? Zal of kan het paradijs terugkeren?

David plaatst deze oerverhalen in het grotere verhaal van de bijbel en in de verhalen van onze eigen tijd. Tegelijk houdt hij oog voor de details.

College, liedjes, gedichten, sketches en interactie – de theaterdominee pakt van alles op om zijn verhaal aan je kwijt te kunnen.

Programma zonder pauze.

Agenda


David Heek Theater Friesland Drachten

David Heek

Theaterdominee David pepert en zout zijn theatercolleges met sketches, liedjes, verhalen, autobiografie, interactie en (taal)grappen.