Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Amersfoort, De Schaapskooi, donderdag 5 maart 2020, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Loes En Zwanet
Kostbaar om bij deze integer gebrachte avond aanwezig te mogen zijn.
Ingrid Van De Beek
Het was indrukwekkend en integer. Zo mooi en ook met wat humor door Reinder verteld. Wat is hij sterk en krachtig. Kinga is een voorbeeld voor ons allen. Wat een geloof en wat een prachtige getuigenis en boodschap geeft ze ons. Zo ontroerend om haar een paar dagen voor haar overlijden nog zo krachtig te horen zingen, terwijl zij al stervende was. Alleen die opname dat ze dat nog kon, is een groot wonder. Ik zal haar nooit vergeten en blijf luisteren naar haar prachtige stem en boodschap! Dank je wel Reinder voor deze indrukwekkende avond. Heel veel sterkte toegewenst samen met je kinderen, familie en vrienden.
Annemieke Jansen
Het was prachtig! Ingetogen, eerlijk, liefdevol en vreugdevol. Het heeft me enorm geraakt
Erik En Jenneke
Zeer indrukwekkende en hoopvolle avond gehad!
Henriette Met (schoon)dochter(s)
Wat een indrukwekkende avond! Bijzonder hoe Reinder de afgelopen periode van Kinga met ons gedeeld heeft! Wat een getuigenis! God de eer! Kwetsbaar! Heel bijzonder om mee te maken! BEDANKT! Gods nabijheid toegewenst voor Reinder en de kinderen!
Annette
Het was een hele bijzondere indrukwekkende avond . Voelde weer als afscheid nemen........ Wat heeft Reinder het prachtig verteld. Dankbaar dat ik erbij mocht zijn .
Astrid
Heel bijzonder en mooi opgezet. Respectvol. Dank je wel dat je deelde van de laatste 9 maanden van Kinga en jullie gezin. Een prachtig getuigenis.
Wim Van Rijnswou
Een indrukwekkende avond waar aan de ene kant de eindigheid van het aardse leven zichtbaar is en aan de andere kant een toekomst wacht die met geen woorden zijn te bezingen!
Amanda
Prachtig, kwetsbaar en puur. Wat een avond, wat een vrouw en wat een liefde voor God. Mooi hoe Reinder en Roeland ons meenamen in haar laatste maandenlang. Met een brok in mijn keel bekeek ik haar laatste concert, haar getuigenis. Ik voelde sterk de behoefte om haar daarna een staande ovatie te geven, maar twijfelde of dat gepast was. Dus hierbij een groot applaus voor Kinga en een iedereen die haar lief is.
Willy
Wauw, het lijkt wel of Kinga de mooiste liedjes voor het laatst heeft bewaard! Door haar heen klinkt zo'n innige relatie met haar hemelse Vader, voor wie ze nu voor eeuwig mag zingen, van aangezicht tot aangezicht, hoe mooi! Reinder, bedankt, dit had ik nooit willen missen. Knuffel voor jullie kinderen!
Bert En Marja
Wat een bijzondere, indrukwekkende avond mochten we meemaken! Wat heb je het zeer respectvol verteld Reinder! Wat heb je veel mee gemaakt met Kinga. Verdrietige, maar ook heel veel mooie momenten. Dapper en eerlijk van je, dat je dit wilde delen met ons. Muzikanten, wat fijn hoe jullie altijd al, maar in het bijzonder de laatste periode met Kinga omgingen! Het deed jullie ook heel veel deze avond! Ik zat naast jullie, ik voelde het aan...…. Zo liefdevol met elkaar en voor Kinga en Reinder! Jullie zijn een voorbeeld voor velen! Dank jullie wel! Deze avond heeft ons zeer bemoedigd, wat is God goed! Van harte Zijn nabijheid toegewenst Reinder en de kinderen en jullie muzikanten.
Monique De Visser
Ervaren als een mooie, emotionele en hoopvolle avond!
Marleen Den Boer
Wat een bijzonder mooie en ontroerde avond. Zo mooi dat Reinder het leven van zijn vrouw ook van de laatste 9 maanden wilde delen. Met muziek en beeld.... Bedankt Reinder !
Simone
Mooie opbouw. Knap gepresenteerd door Reinder. Dat we zo een inkijkje mochten krijgen van het leven van Kinga en Reinder. Ontroerend mooie liederen zo mooi gezongen door Kinga. Zelfs in haar laatste weken van haar leven. Wat een gemis. Sterkte allemaal en dank jullie wel voor deze prachtige avond.
Erna
De avond heb ik als indrukwekkend en bijzonder ervaren. Ik zag in Kinga een liefdevolle ambassadeur van God en de hemel. Hartelijk dank, Reinder, (en allen die hebben meegewerkt aan deze avond) dat ik hier getuige van kon en mocht zijn.
Annelies Rouschop
Wat een getuigenis! Indrukwekkend om dit zo mee te maken. Reinder, dankjewel dat je dit hebt gedeeld!
Theo
Heel indrukwekkend! Door Reinder ontzettend intiem gepresenteerd - chapeau!
Johan
Indrukwekkende avond met een prachtige boodschap van hoop en bemoediging!
Jenny
Bedankt, mooi, hoopvol, troostvol en heel bijzonder.
Ada
Wat was het mooi, wat was het indrukwekkend....... Een avond om nooit te vergeten met een boodschap voor het LEVEN! Dank, dank, dank!!!

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!