Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Met Trinity het Klooster in

Diepenveen (bij Deventer), Klooster Nieuw Sion, vrijdag 28 - zondag 30 augustus 2020

Reacties van bezoekers

Wytske
Een geweldig weekend! Mooie en bijzondere ontmoetingen met heel fijne mensen, prachtige getijdediensten met muzikale omlijsting van Trinity, inspirerende workshops, prachtige locatie. Ik geniet nog na en ben weer helemaal opgeladen voor het nieuwe jaar.
Paul
Fantastisch weekend in alle opzichten! Dank dat ik erbij mocht zijn! ❤️
Cindy
Super! Een heerlijke positieve vibe kunnen neerzetten maar wel pittige onderwerpen durven aanpakken en stilte opzoeken in een prachtige omgeving. Heel fijn! Ik heb veel inspiratie opgedaan en genoten van de open gezellige sfeer onderling!
Lizette
Goede sfeer, mooie locatie, luisteren naar muziek, gezellig samenzijn, geïnspireerd worden en verbinden. Zeker voor herhaling vatbaar wat mij betreft!
Linda
Heerlijk weekend. Voor herhaling vatbaar. Het voelde als een zegen. Dank je wel.
Denny
Verdieping, ontmoeting, verbinding, toffe workshops, kampvuurtjes en heel veel lol. Een Hemels feestweekend op een prachtlocatie.
Gerrie
Wat een heerlijke compilatie van prachtige muziek, stilte, natuur, ontmoeting, verdieping en inspiratie!
I Kbm
Interessant, gezellig, afwisselend en vrijblijvend programma. Leuke workshops en keuze genoeg. Jammer dat we niet mochten zingen in de best ruime kerk. Bij kampvuur moesten we lang wachten en na paar liedjes al klaar, konden niet alles meezingen. Had daar meer van verwacht.

Info

Het Kloosterweekend met Trinity is helaas uitverkocht. Er zijn (mogelijk) nog wel een aantal plaatsen bij het Kloosterfestival, ruim een week eerder op dezelfde locatie.

Als je ons van Trinity al even volgt weet je dit vast: Elk jaar gaan wij op klooster retraite met ‘onze’ pa Smelt, vader van Johan, Niek en Elbert. Dat Bert, onze bassist, inmiddels ook gewoon mee gaat spreekt boekdelen: Hij is ‘part of the family’. Je terugtrekken in een klooster met je telefoon op ‘niet storen’ ervaren wij als broodnodig en inspirerend. We geven ons over aan het ritme van de gebeden, doen wandelingen in de natuur rond het klooster, praten samen, én we komen tijdens deze weekenden ook eindelijk weer eens toe aan boeken lezen. Klinkt fijn toch?


Dus, we dachten, als wij dit alle vier zo tof vinden, waarom nemen we onze fans dan niet mee? Nou, dat gaan we doen:
Van vrijdag 28 tot zondag 30 augustus nodigen we je uit om MET ONS in retraite te gaan in Abdij Nieuw Sion bij Deventer. Jaren terug ging ik (Elbert) daar al met m’n pa heen en nu is dit klooster een plek die ons dierbaar is geworden: we organiseerden er onze Trinity&Friends in 2019, compleet met meditatief stilteconcert in de kapel en ook speelden we op het daar gehouden zomerse Kloosterfestival. Een bijzondere plek waar we als groep welkom zijn.

Wat kun je verwachten?
- Tijd voor bezinning, stilte, rust, natuur en verbinding met God, alleen, en met elkaar
- Een Trinity Nacht-Concert in de grote kapel
- Geloofsgesprekken met klooster-bewoners
- Kampvuursessies compleet met kloosterbier en gitaren
- Getijden-gebeden en vieringen met een Trinity-touch
- Workshops met o.a. onze ‘eigen’ Pa Smelt: ‘dominee die het klooster nodig heeft’ en Moeder Jannet Smelt die na dokter te zijn geweest zich verdiept in kruiden en tuinieren.
- Gedichten-workshop met Elbert
- Lig-luister-HI-FI-sessie met al Nieks favo tunes
- Kloosterbier-proeverij met Johan terwijl je hem uithoort over wat hij met het klooster heeft
- Een akoestisch Trinity concert inclusief een voorproefje van onze huidige schrijfprojecten
- Berts geheimen…
- Kloosterling Marten, de monnik-manager van Trinity vertelt…

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?
Het is voor iedereen die van Trinity houdt en van kloosterlijke inspiratie. Het maakt niet uit of je al eens ergens een kloosterretraite hebt gedaan of dit voor het eerst wilt doen. Veel van onze members hebben al een voorproefje gehad tijdens het laatste Trinity&Friends festival. Het klooster en de muzikale meditatie van Elbert en Johan was zelfs het hoogst gewaardeerde onderdeel van die dag.

Hoe zit het met je verblijf?
Je kunt - heel gezellig - bij het klooster in de boomgaard of binnentuin te kamperen met een tent of campertje. Het programma begint op vrijdag om 19.00 uur, maar je kunt al in de middag je tent opzetten.