Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Goes, Ontmoetingskerk, zaterdag 19 september 2020, 15:30 - 16:45 uur

Reacties van bezoekers

Gea
Goeienavond, ik ben er nog stil van, wat een bijzonder mens was Kinga, en wat heeft ze geleden ! Ze heeft een gouden erfenis achter gelaten, het was een emotionele en indrukwekkende middag. Soms hield ik het niet droog. Mijn bewondering ook voor Reinder, die dat allemaal vertelt, spulletjes laat zien van Kinga, de nekklem, de lange jurk met de ketting, je wilt het allemaal doen, met in je gedachten Kinga. Roeland deed het ook erg goed, ook dat zingen met Kinga, en tussendoor ook nog even. Ik moet het verder even laten bezinken. Het was prachtig EN indrukwekkend. Het boek heb ik ook gekocht. Reinder en Roeland, nog heel veel sukses bij de volgende middagen en avonden. Ik wens jullie Gods rijke zegen toe. Kinga kijkt van boven mee ! Groeten van Gea.
Lia
Ik vond het natuurlijk emotioneel, maar ook mooi en inspirerend, respect voor Reinder, dat hij dit intieme inkijkje in hun leven met ons wil delen. Ik voel me echt ondergedompeld in haar liefde voor Jezus en haar rotsvaste geloof en overtuiging dat zij nu weer geboren is en doorleeft. Het zet je aan het denken. Mooi gedaan zo.
Greanne
Geweldig. Een knipoog uit de Hemel.
Ella
Heel indrukwekkend! Hoe zij het allemaal beleefd, maar ook hoe Reinder de kracht vindt om het zo te brengen. Iets om over na te denken!
Suzanne
Indrukwekkend, kwetsbaar met hoop! Ook verdrietig, maar dwars daar doorheen blijdschap met het zicht op daar waar is nooit meer tranen nooit meer pijn , want wij zullen met Hem leven voor altijd AMEN...Bedankt!
Marion
Wat een indrukwekkende getuigenis. Een geloof en vertrouwen waar je jaloers op kan zijn.
Paul
Boven verwachting. Ik had best wel een bepaalde verwachting, zeker na wat ik er over had gelezen. Maar dit was meer dan ik had verwacht. Het was een middag die ik niet snel meer zal vergeten. En dat over een vrouw die veel te vroeg is weg genomen. Heb er eigenlijk geen woorden voor, het valt niet in woorden te zeggen. Ze is bij Hem en dat was haar grote wens, bij Hem leeft ze nu in vrede en zonder pijn. Reinder en Roeland, jullie bedankt, voor deze unieke middag.
Marga
Heftig! Maar ook bemoedigend, ontroerend, kwetsbaar.
Jaantje Blankenburgh-Ribbers
Fijn dat ik op deze manier nog deelgenoot mocht zijn van de nummers tot stand gekomen in de maanden voor overlijden. Ontzettend knap wat Reinder (tijdens deze uitvoering en in de maanden voor overlijden), Kinga, andere artiesten nog voor elkaar hebben gekregen. Grote bewondering!
Monica
Ontroerend om getuige te zijn van dit bijzondere concert. Heel sterk van Reinder om daar te staan! Wat een bijzondere vrouw had hij! Mooi en lief dat hij al deze kwetsbare momenten van haar getuigenis met ons wilde delen ????
Wim
Indrukwekkend

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!