Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Ermelo, Immanuelkerk, zaterdag 9 oktober 2021, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Pieta
Wat was het ontroerend, warm mooi en dank je wel dat wij even mochten binnenkijken in jullie privé. Zeker met dat laatste concert. Om nooit te vergeten. Dank dat God jullie kracht gaf en geeft om door te gaan ondanks dat het waarschijnlijk erg stil is en gemis. Zee geraakt!
Truus
Wat een geweldig mooie avond, zó geweldig mooi dat jullie deze bijzonder mooie en tere herinneringen op deze manier met ons wilden delen, om stil van te worden! Wat een bemoediging! Heel hartelijk dank!! Gods zegen toe gebeden voor jullie verdere weg met je gezin en met elkaar als vrienden en familie!
Alfred En Henriette
Indrukwekkend! wat een erfenis is hier mee achtergelaten voor velen!! Hartelijk dank Ook aan Reinder. God's nabijheid voor jou en de kinderen op jullie verdere levensreis.
Gerlinda
Met bewondering voor Reinder en ontroering hebben wij dit programma tot ons genomen. Ook diepe bewondering voor Kinga. Hoe zij tot het laatst toe getuigde van haar liefde en vertrouwen in God. Het lijden en het verdriet, had een onderlaag van diep diep intens geluk. Het zich eeuwig verborgen weten.
Henriëtte Nagelhoud
Een hele mooie intense en ontroerende avond . Complimenten voor Reinder en Roeland . Heel mooi gebracht. Wat laat ze veel na met haar kunstwerken. Een voorbeeld waar wij heel veel van mogen leren vandaag de dag . Veel zegen op jullie levensweg gewenst Reinder , Ike , Liva en Kene . Ik kijk uit naar jullie mooie cd
Thea
Zo kwetsbaar en breekbaar.Daardoor zo’n sterk en krachtig getuigenis.Kinga’s nalatenschap voor Reinder en haar kinderen,maar ook voor ons.Een kostbare herinnering aan Kinga .Heeft ons geraakt en bemoedigd.Een onvergetelijke avond.Gods zegen toegewenst voor Reinder,de kinderen en andere nabestaanden.
Marion En Job
Het was indrukwekkend, krachtig, ontroerend tegelijk! Heel veel RESPECT en waardering voor Reinder. Een onvergetelijke en inspirerende avond!!! HEEL VEEL DANK❣️
Tineke
Heel indrukwekkend en puur.
Anneke
Indrukwekkend! Geraakt door kwetsbaarheid en kracht.
Janne
Wat krachtig om zoveel kwetsbaarheid te laten zien! Het was een prachtig en indrukwekkend programma. Veel kracht toegewenst in het gemis van deze mooie vrouw.
Willem Oudsen
Zeer indrukwekkend en verschillende momenten zeer herkenbaar. Bijzonder dat zij hun ervaringen en diepe kwetsbare herinneringen met ons wilden delen. Ben hierdoor echt geraakt. Neem dit in mijn opbouw mee. Kom er sterker uit. Mijn ???? dank is groot
Korrie
Praktisch was de avond bijzonder goed geregeld. Op inhoud was het een indringende avond, en een plekje in mijn hart krijgt. Kinga heeft een indrukwekkende boodschap nagelaten, die hoop, troost en moed geeft. Beste Reinder en kinderen, dank jullie wel voor het delen van deze bijzondere en intieme momenten. Dat jullie je ook getroost mogen voelen.
Elziene
Het was heel indrukwekkend, emotioneel puur krachtig, opbouwend en bijzonder. Ik mis Kinga, ze is een voorbeeld voor me.
Bionda
Erg indrukwekkend...heel bijzonder en intiem.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!