Living Lightly: Religious Detox (livestream terugkijken)

Online, Livestream, donderdag 24 juni 2021, 19:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Contact
LET OP: De datum van 24 juni is de uiterste datum tot wanneer je via deze pagina een kaart kunt kopen en het programma van 3 juni j.l. (terug) kunt kijken. De video is tot eind juli beschikbaar om terug te kijken. Na reserveren is het programma direct beschikbaar in je reservering.

Living Lightly: lessen voor een gezond geloof

Wat je gelooft beïnvloedt je gezondheid. Maar wat weet jij over je eigen overtuigingen? Tijdens Living Lightly: Religious Detox nemen we een aantal christelijke overtuigingen onder de loep. Waar komen ze vandaan? Zijn ze van alle tijden? Zijn ze bijbels? En zijn ze eigenlijk wel helpend of gezond?

Religious Detox
Zoals voeding je lichaam en je gezondheid beïnvloedt, zo zijn je geloofsovertuigingen van invloed op je geest, je ziel en ook je lichaam. Living Lightly gaat over dat geestelijke voedsel, namelijk de geloofsovertuigingen die soms al jaren deel uit maken van jouw religieuze dieet. Michelle van Dusseldorp (psycholoog) en Mattias Rouw (theoloog) nemen de proef op de som en checken of ze nog wel houdbaar zijn. Zo leer je welke overtuigingen helpend zijn voor je geestelijke gezondheid, je vitaliteit en je hart.

Gezonde psychologie en theologie
Het onderwijs en de trainingen van Groundwork herken je aan een mix van psychologie en theologie, de praktische oefeningen en de concrete lessen die je eruit mee kunt nemen. En drie uur klinkt misschien als een hele lange zit, maar de ervaring leert dat het ons heel goed lukt om je te boeien tot het eind.

Religious Detox is een behoorlijk theologisch thema. Daarom is het geweldig dat Mattias Rouw vanuit zijn expertise meewerkt aan het programma. Waar Michelle vooral de psychologische theorie en toepassing voor haar rekening neemt, onderzoekt en duidt Mattias de oorsprong van een aantal bekende christelijke overtuigingen en ideeën.

Agenda


Groundwork Living Lightly

Living Lightly

Living Lightly is een evenement van Groundwork. Met hulp van de door Groundwork aangeboden trainingen en opleidingen ga je op ontdekkingstocht naar jezelf.


  • Uitgelicht

  • Timzingt: Verloren Vaders

    Cabaretier Timzingt keert in het voorjaar van 2022 terug in de theaters met zijn vijfde cabaretprogramma 'Verloren Vaders'. De gelijknamige theatertour werd vorig jaar abrupt onderbroken door de coronacrisis, maar nu krijgt u alsnog de mogelijkheid deze voorstelling in het theater te beleven. In 'Verloren Vaders' vindt Timzingt zichzelf terug op een wel heel rare plek: de ballenbak van het kinderparadijs. Hoe hij er precies beland is, is een raadsel, maar het blijkt de ideale plek om zijn leven te overdenken. Al wachtend komt Tim tot verrassende inzichten.

  • New Wine Zomerconferentie
  • Kinga Ban: Geboren
  • Concert Martijn van Essen