Droommeerdaagse Klooster Nieuw Sion

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 9 - zondag 11 december 2022

Info

Dromen brengen je in verbinding met een diepere laag in jezelf. De Thora zegt het al: ‘Een niet begrepen droom is als een ongeopende brief aan jezelf’. Dromen doen we allemaal en elke nacht, alleen herinner je je meestal niet je dromen. En dromen die je je nog wel herinnert zijn meestal nachtmerries: niet bepaald dromen die je zou willen onthouden. Dromen kloppen vanuit je onbewuste bij je aan: ze zijn je beste persoonlijke adviseur. Tijdens deze Droommeerdaagse op Klooster Nieuw Sion krijg je onder meer handvatten om je eigen dromen te onderzoeken en ervaar je hoe je samen in een groep dromen kunt onderzoeken.

We werken onder andere met het boek “De nachtelijke reis” van Bas Klinkhamer. Dromen kunnen zich op verschillende lagen in je bewustzijn aandienen: oppervlakkig als verwerkingsdromen, op het niveau van de persoonlijkheid (bijvoorbeeld wat je moeilijk onder ogen ziet van je zelf), van de innerlijke weg die je door dit leven gaat tot de laag van het mysterie.

We zullen uitgebreid met de inzichten van Jung werken: symbolen, archetypen en het collectief onbewuste. We maken kennis met verschillende ideeën over de functie van dromen.. En je leert hoe je in een groep kunt werken met dromen. Het programma biedt veel mogelijkheden om eigen dromen in te brengen. We zullen ook dromen gaan tekenen en met een droom als vraag het labyrint in lopen.

Kloosterritme
Daarnaast is er naar eigen keus ook ruimte om mee te bewegen op het ritme van het klooster en deel te nemen aan de getijdengebeden.

Voor wie?
Voor zowel ervaren als beginnende dromers.

Wat levert het op?
– je krijgt handvaten om je eigen dromen te onderzoeken, – je ervaart hoe je samen in een groep dromen kunt onderzoeken, – je wordt op een diepere laag geraakt in jezelf door de betekenis van dromen, – je ontmoet met de dromen uit de groep de anderen op een collectieve laag van weten.

PHP 5.6.40


Klooster Nieuw Sion Retraites

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.


Uitgelicht