Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Gastenhuis Nieuw Sion

Wil je even tot rust komen in de stilte van Klooster Nieuw Sion? Dat kan door één of meerdere nachten te verblijven in het gastenhuis.

Kloostercamping Nieuw Sion

Veilig op vakantie in eigen land, genietend van de natuur en van een inspirerende omgeving. Het kan deze zomer op Klooster Nieuw Sion bij Deventer.

Klooster Nieuw Sion: Lectio Divina

Neem tijd voor een avond Lectio Divina in de inspirerende omgeving van Klooster Nieuw Sion.

Koorvesper

Een koorvesper op Klooster Nieuw Sion is een eenvoudige dienst, waarin we luisteren naar het gezongen Woord, een korte overdenking en samen bidden.

Retraitedag Stilte beleven

Neem op Klooster Nieuw Sion een dag voor jezelf om afstand te nemen van drukte, dagelijkse beslommeringen en overdaad aan prikkels.

Dagworkshop Wortelen

Het boek 'Wortelen' van Anselm Grün is de inspiratiebron voor deze dagworkshop op Klooster Nieuw Sion.

Workshop Kapittelen

Maak tijdens deze maandelijkse workshop kennis met Kapittelen: een instrument om met een groep te komen tot leefregels (afspraken) in samenwerken en samen leven.

La Pellegrina - Barokmuziek van Buxtehude en Bach

Als afsluiting van de zomerse barokcursus van La Pellegrina een (gratis) concert met twee cantates.

Benedictijns leiderschap

De maandelijkse themadag 'Benedictijns Leiderschap' op klooster Nieuw Sion is voor iedereen die eens stil wil staan bij het leidinggeven aan zijn of haar persoonlijk leven, naar de leefregel van Benedictus.

Concert Magna Musica

Uitvoering van ensemble Magna Musica op Klooster Nieuw Sion.

Gezonde leefstijl retraite

Gun jezelf een paar dagen rust en bezinning in Klooster Nieuw Sion, tijdens deze coronaproof retraite die eens per kwartaal wordt georganiseerd.

Kloosterexperience 2021

Tijdens de Kloosterexperience, deze zomer op Klooster Nieuw Sion, kun je vier festivaldagen lang proeven van het kloosterritme.

Met Trinity het Klooster in

Samen met Trinity een weekend in retraite: dat kan eind augustus op Klooster Nieuw Sion bij Deventer. Voor iedereen die van Trinity houdt en van kloosterlijke inspiratie.

Driedaagse Bijbelstudieretraite

Driedaagse Bijbelstudieretraitre, onder leiding van emeritus-predikant Leo Smelt, in Klooster Nieuw Sion. Naast bijbelstudie veel ruimte voor rust, natuur en eigen invulling.

Driedaagse stilteretraite

De meerdaagse stilteretraite op klooster Nieuw Sion, in april en juni, is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven.

Over Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Agenda

Historie