Klooster Nieuw Sion

Welkom op Klooster Nieuw Sion

Deze video laat je proeven van de rust, ruimte en verstilde sfeer van Klooster Nieuw Sion. Wil je zelf de ruimte nemen om tot rust te komen op het klooster? Welkom in ons gastenhuis!

Kloosterfestival Winter-editie

Wil je Oud & Nieuw op een bijzondere manier beleven? Je bent welkom op het Kloosterfestival Winter-editie 2023 op Klooster Nieuw Sion.

Retraite 'Geloof en wetenschap'

Retraite over grote levensvragen. Onderzoek met Emanuel Rutten en Dick den Hertog wat geloof en de wetenschap daarover te zeggen hebben.

Begeleide retraite Klooster Nieuw Sion

Wil je er een paar dagen tussen uit voor bezinning, of om tot jezelf te komen? Of om tijd te geven aan meditatie en gebed? Dan ben je van harte welkom bij de volledig verzorgde, begeleide retraite van Klooster Nieuw Sion.

Gezonde leefstijl retraite

Laat je meenemen door het ritme van de getijden en laat je inspireren door eeuwenoude kennis over puur en onbewerkt voedsel.

Meerdaagse stilteretraite

De meerdaagse Stilteretraite op Klooster Nieuw Sion biedt je een unieke kans om nieuwe ruimte en rust te ervaren in de stilte van het klooster.

Themadag Benedictijns leiderschap

Themadag op Klooster Nieuw Sion voor iedereen die stil wil staan bij leidinggeven aan zijn of haar leven, naar de leefregel van Benedictus.

Retraite 'De Beste Helft'

Meerdaagse retraite onder leiding van pastor, journalist én auteur Arjan Broers over 'de beste helft van je leven', rondom de inhoud van zijn net verschenen boek 'De Beste Helft'.

Driedaagse Bijbelstudieretraite

Retraite onder leiding van emeritus-predikant Leo Smelt, in Klooster Nieuw Sion. Naast bijbelstudie is er ruimte voor rust, natuur en eigen invulling.

Paasretraite Nieuw Sion

In de stilte, en de ruimte, in de eenzaamheid, in verbondenheid. Samen, en toch op jezelf, toeleven naar Pasen kan op Klooster Nieuw Sion.

Natuurretraite op Nieuw Sion

Van harte welkom op deze natuurretraite op Klooster Nieuw Sion. We nodigen je uit om een weekend dichter bij God en dichter bij de natuur te leven.

Driedaagse Labyrint-retraite

Tijdens deze retraite op Klooster Nieuw Sion staat het labyrint en de labyrinttuin van het klooster als pelgrimage-vorm centraal.

Logeer bij nieuw Nieuw Sion

Nieuw Sion is een plek om thuis te komen. Rust en stilte speelt hier een belangrijke rol. Logeer in het gastenhuis om even tot rust te komen, om een tijd van verstilling of bezinning te hebben.

Retraite Een Nieuw Begin

Met de retraite 'Een Nieuw Begin' ga je onder begeleiding van Maria van Mierlo enkele dagen de stilte van het klooster in, om aandacht te geven aan stappen die je hebt gezet of nog wilt gaan zetten.

Pelgrimsretraite

Pelgrimeren is... op weg zijn. Naar jezelf, naar God, naar het onbekende. Verwonder je over de weg tijdens deze 3-daagse pelgrimage.

Kloosterfestival Zomer-editie

Ook zo’n zin om aan het einde van de zomer nog even extra de tijd nemen om stil te staan voordat het seizoen weer begint? Waar kan dat beter dan op het Kloosterfestival met het thema '...’(volgt nog)! Van 22-25 augustus in Klooster Nieuw Sion bij Deventer, voor bezoekers van 19 tot 39 jaar. Kom je deze zomer ook?

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Data en locaties