Begeleide retraite

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, dinsdag 6 - donderdag 8 februari 2024

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klooster Nieuw Sion voor nieuwe data.

Info

Wil je er een paar dagen tussen uit voor bezinning, of om tot jezelf te komen? Of om tijd te geven aan meditatie en gebed? Dan ben je van harte welkom bij de volledig verzorgde, begeleide retraite van Klooster Nieuw Sion.

Wat kun je verwachten?

- Een gezamenlijke start met andere mensen die ook de begeleide retraite gaan doen, onder leiding van de retraitebegeleider;

- Een gezamenlijke afsluiting met andere mensen die ook deze begeleide retraite doen, onder leiding van de retraitebegeleider;

- Voor het grootste deel bepaal je tijdens deze dagen zelf hoe je je tijd invult; wel zijn er werkvormen beschikbaar die je helpen om invulling te geven aan de tijden die je alleen en in stilte doorbrengt. Zo kun je een begeleide meditatie volgen, schrijfoefeningen doen, of een beeldmeditatie;

- Mooie wandelingen maken in de buurt, er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar;

- Een gesprek aangaan met de retraitebegeleider van Nieuw Sion over dat wat je bezig houdt; er is hiervoor een intekenlijst aanwezig;

- Een Lectio Divina volgen, samen met de andere deelnemers, waarna er, naar behoefte, een individueel gesprek met de retraitebegeleider volgen kan.

Inbegrepen in je reservering

- 
Je krijgt een comfortabele kamer met gedeelde sanitaire ruimte in ons gastenverblijf.

- Je kunt tijdens je verblijf gratis gebruik maken van WiFi.

- Op de begane grond bevinden zich een woonkamer en keuken, waar ’s ochtends het ontbijt geserveerd wordt. De andere maaltijden zijn naar keuze gezamenlijk te gebruiken in de koffieschenkerij of in de rust van het gastenverblijf.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833