Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als je een reservering hebt voor die periode hoor je in de loop van de komende week wat dit voor jouw reservering betekent.

Remco Veldhuis: Lang Verhaal Kort, de Bijbel door de ogen van een cabaretier

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In 1618 werd tijdens de Synode van Dordrecht de Bijbel vertaald vanuit het Latijn naar het Nederlands. Nu, 400 jaar later, geeft cabaretier Remco Veldhuis in de taal van 2018 in 'Lang Verhaal Kort' een razende rondleiding door het boek der boeken.

In 'Lang Verhaal Kort' gaat Remco het gevecht aan met de klok en vliegt hij in 100 minuten op z'n eigen komische en kritische wijze langs de hoogte- en dieptepunten door de Bijbel. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een gids die openlijk zijn twijfels over de inhoud deelt met zijn publiek. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste (maar ook minder mooie) verhalen tegen. En, uiteindelijk, zichzelf...

'Lang Verhaal Kort' toerde van september 2016 tot en met maart 2017 langs zo'n 80 theaters, met overweldigende publieksreacties en uitverkochte zalen tot gevolg. Speciaal in het kader van de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht staat deze voorstelling nu opnieuw op de planken.

Voor het maken van het script van de voorstelling werkte Remco samen met Emmy-winnaar en Bijbelkenner Maarten van Voornveld. Ook werd in de voorbereiding aan 3 theologen gevraagd hun ultieme samenvatting te delen. Remco zelf leverde de komische en persoonlijke invalshoek.