Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Soloists of the Concertgebouw Chamber Orchestra en Niek Baar

Het Concertgebouw Chamber Orchestra (CCO) is een ensemble van musici uit de gelederen van het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Al vele decennia treedt het CCO over de hele wereld op met vooraanstaande solisten en dirigenten. Het Concertgebouw Kamerorkest speelt in verschillende formaties: CCO Classic, CCO Chamber Music, CCO & Friends, CCO Soloists en CCO Bach.

Het was de Efteling die Niek Baar op het spoor van de klassieke muziek bracht: 'Toen ik daar het spookhuis zag en ik een skelet op de viool de Danse Macabre van Saint-Saëns hoorde spelen, was ik om. Die verliefdheid op de viool is altijd gebleven.' Als achtjarig jongetje werd hij leerling van de School voor Jong Talent van het Haags Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan hetzelfde instituut en studeerde af aan het Hanns Eisler-Conservatorium van Berlijn met de hoogst mogelijke cijfers. Niek heeft diverse concoursen op zijn naam staan, waaronder de International Solo Bach Competition in Londen, de Kersjesprijs in 2015 en in 2018 het prestigieuze Oscar Back Concours.

Inmiddels heeft Niek Baar een stevige carrière opgebouwd. Naast optredens in diverse Europese landen maakte hij eind 2017 een tournee door China. Ook was hij te gast op festivals als het Delft Chamber Music Festival en het Gergiev Festival in Rotterdam. Baar bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi uit het jaar 1729, hem in bruikleen gegeven door de Tjardus Greidanus Stichting in Amsterdam.

'The Lark Ascending' staat al jaren in de top-10 van de Hart & Ziel-lijst van Radio 4. Het stuk verklankt het opvliegen en steeds hoger stijgen van een leeuwerik. Ook in de andere stukken op het programma speelt de viool een hoofdrol.

Programma:
Georg PhIlipp Telemann: Don Quixote Suite
Ernest Chausson: Poème (arr. viool en strijkers)
Ralph Vaughan Williams: The Lark Ascending (arr. viool en strijkers)
Johann Sebastian Bach: Vioolconcert in E

Uitvoerenden:
Viool – Niek Baar
Viool 1 - Michael Waterman en Tomoko Kurita
Viool 2- Eke van Spiegel en Elise Besemer
Altviool - Frederik Boits en Roland Krämer
Cello - Fred Edelen
Contrabas - Rob Dirksen
Klavecimbel - Christina Edelen

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 28

CJP/student € 14

Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje