Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Ars Musica Concertkoor & Blaaskwintet: Verboden Noten

Dit evenement is afgelast wegens overmacht (Coronavirus)
Bezoekers worden binnen 1 werkdag na de afgelasting geïnformeerd en ontvangen uiterlijk 3 werkdagen later nader bericht van de organisator. Bericht niet ontvangen? Kijk bij 'Ongewenste post'.

Soloblazers uit het Ars Musica Orkest en topzangers van het Ars Musica Concertkoor brengen een programma dat verboden muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog laat horen. Op 2 mei vindt dit bijzondere concert plaats in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

In het kader van 75 jaar Bevrijding stelde Ars Musica een programma samen rond ‘entartete Musik’. Dit duidde in het totalitaire Duitsland van de jaren ’30 alle muziek aan die in de ogen van de nazi’s moreel en politiek verwerpelijk was. Voor het eerst in de mensheid was ras bepalend voor de vraag of muziek goed was.

Aan de hand van dirigent Patrick van der Linden laten de musici u kennismaken met deze ‘Verboden Noten’. Na deze avond luistert u nooit meer op dezelfde manier – want muziek is sterker dan wapens. Muziek van Mendelssohn (zijn fameuze “Wie der Hirsch schreit”) – Psalm 42, Bartok, Stravinsky, maar ook muziek met een knipoog van Kurt Weill.

Uitvoerenden:
Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Blaaskwintet
Patrick van der Linden- dirigent
Arjen J.A. Uitbeijerse - toelichtingen

Programma:
Verboden muziek van onder meer Mendelssohn (Psalm 42 “wie der Hirsch schreit”), Stravinsky, Milhaud, Distler en Kurt Weill.