Kerst met Sela - O kindeke klein

Rotterdam, Grote- of St. Laurenskerk, woensdag 12 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Jos
Mooie avond met (rustige) kerstmuziek. Heerlijke Evangelie boodschap! Inhoud en vormgeving mooi op elkaar afgestemd!
Erik
Schitterende avond, afwisseling tussen samenzang en luisteren was erg mooi. Schitterende nummers en een schitterende kerk!
Hans
Was erg mooi! Jezus komt!
Christine
Prachtig !
Jacomien
Zo groots om met elkaar de naam van Jezus groot te maken! Het was fantastisch!! Swingend, uitbundig én ingetogen. Mooi om de doventolken te zien werken. En een uitverkochte Laurenskerk!!! Prachtig! Dit smaakt naar meer. De muzikanten en zangers zijn zo natuurlijk. Dat voelt goed! Alle lof!!
Dave
Mooie dienst. Er waren een aantal plekken aan de zijkant waarbij je zeker niet het hele podium ziet en een deel van het zicht wordt beperkt door een grote paal. Tuurlijk zijn we zelf verantwoordelijk voor waar we zitten. Maar het zou beter zijn als er met het plaatsen van de stoelen, dit soort 'halve zicht plekken' niet worden opgesteld.
Berdien
Heb heel erg genoten! Prachtige (samen)zang en mooi aangekleed. God was erbij!
Roos
Weer een fantastische avond gehad bij Sela, genoten samen met mijn vriendin. Je voelde Gods aanwezigheid!
Simone
Schitterend. Een mooie avond tot eer van God.
Helma
Genoten in de Laurenskerk! Wat geweldig om met zoveel mensen samen te luisteren en samen te zingen tot eer van God ! Soli Deo Gloria ...
Simone
Een prachtige manier om samen Kerst te vieren! Gods naam groot maken met een band die prachtige muziek en liederen maakt. Wat een gaven!
Anja
Geweldige avond gehad, was weer prachtig. Mooie liederen, goede mix van samenzang en luisteren, dit alles in de prachtige Laurenskerk Hopelijk volgend jaar weer!.
Jan
Geweldige avond. Heerlijk om zo samen met velen stil te staan bij de geboorte van onze Redder en Zaligmaker.
Pater
Jammer dat je niet kon pinnen! Verder top!
Gea
Prachtig concert, mooie mix van nostalgie en hedendaags.
Bas
Het was fantastisch!
Esther
Prachtig programma en een heel erg mooi concert, afwisseling van samenzang en solozang was goed!
Anneke
Een feestje! Prachtige liederen, was echt God dichtbij. En de gebarentolken zijn een prachtige aanvulling. Ik ging blij naar huis.
Sandra
Prachtige avond in de laurenskerk
Johanna
Geweldige enthousiaste avond

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.