NederlandsContact

Kerst met Sela - O kindeke klein

Rotterdam, Grote- of St. Laurenskerk, woensdag 12 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Tine
Ik vond de eerste helft van het programma wat minder qua sfeer en liedkeuze van sela zelf, genoten van de tweede helft..die was prachtig!
Jacomien
Zo groots om met elkaar de naam van Jezus groot te maken! Het was fantastisch!! Swingend, uitbundig én ingetogen. Mooi om de doventolken te zien werken. En een uitverkochte Laurenskerk!!! Prachtig! Dit smaakt naar meer. De muzikanten en zangers zijn zo natuurlijk. Dat voelt goed! Alle lof!!
Anja
Geweldige avond gehad, was weer prachtig. Mooie liederen, goede mix van samenzang en luisteren, dit alles in de prachtige Laurenskerk Hopelijk volgend jaar weer!.
Gert
Was weer geweldig! Vooral ook genoten van de samenzang! God is groot!
Hans
Was erg mooi! Jezus komt!
Tonny
Ik had gehoopt op meer nieuwe nummers. De nieuwe nummers die gezongen zijn waren prachtig!
Kirstie
In 1 woord fantastisch! Wat hebben wij genoten!
Helma
Genoten in de Laurenskerk! Wat geweldig om met zoveel mensen samen te luisteren en samen te zingen tot eer van God ! Soli Deo Gloria ...
Gea
Prachtig concert, mooie mix van nostalgie en hedendaags.
Erik
Schitterende avond, afwisseling tussen samenzang en luisteren was erg mooi. Schitterende nummers en een schitterende kerk!
Bas
Het was fantastisch!
Dave
Mooie dienst. Er waren een aantal plekken aan de zijkant waarbij je zeker niet het hele podium ziet en een deel van het zicht wordt beperkt door een grote paal. Tuurlijk zijn we zelf verantwoordelijk voor waar we zitten. Maar het zou beter zijn als er met het plaatsen van de stoelen, dit soort 'halve zicht plekken' niet worden opgesteld.
Pater
Jammer dat je niet kon pinnen! Verder top!
Berdien
Heb heel erg genoten! Prachtige (samen)zang en mooi aangekleed. God was erbij!
Jelco
Ik vond het fantastisch en heb er enorm van genoten!
Johanna
Geweldige enthousiaste avond
Christine
Prachtig !
Anneke
Een feestje! Prachtige liederen, was echt God dichtbij. En de gebarentolken zijn een prachtige aanvulling. Ik ging blij naar huis.
Pauline
Heb samen met mijn vrienden heel erg genoten van deze geweldige sfeervolle avond die ik niet had willen missen. Het zingen met elkaar in een volle kerk geweldig Sela bedankt
Els
Het was weer een feestje! Prachtig en indrukwekkend.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

Tickets


Samen zingen Kerstconcerten Sela Zuid-Holland Rotterdam

Sela

Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk. Tijdens de concerten van Sela worden deze liederen gezongen en enthousiaste muzikanten nemen deze ervaring vaak mee naar hun eigen kerk. Bladmuziek is gratis verkrijgbaar via www.sela.nl/liederen. Het is mogelijk om Vriend van Sela te worden en deze missie te steunen.