Kerst met Sela - O kindeke klein

Leiden, Hooglandse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Annemarie
Geweldig concert. Erg genoten er van
Corine En Marian En Jennie
Wij hebben genoten, van een heerlijke avond van Sela,prachtige muziek en zang,en heerlijke samen zingen. Op naar het volgende concert.
Annelies
Prachtige avond. Zo mooi hoe alle verschillende instrumenten op elkaar afgestemd zijn. Dit was mijn eerste concert en ik vond het geweldig. Ik kom zeker weer!
Evelien
Schitterend concert!! Mooi om samen te zingen met zoveel mensen, prachtig geluid en zang en instrumenten op elkaar afgestemd!
Kees
Prachtige avond met samenzang luisteren naar nieuwe liederen. Echt Kerstfeest!
Bouwie
In een woord geweldig!
Eef
De kracht van kwetsbaarheid. Een hele fijne avond gehad! Bedankt
Nanda
Was weer een heerlijk concert. Fijn om zo de kerstdagen te beginnen. Bedankt.
Hanneke
Het was een heerlijke avond, mooie mix van oude en nieuwe liederen. Het klonk fantastisch! We hebben genoten
Madelon
Erg mooi concert! Mooie stemmen, prachtige kerk en heerlijke sfeer! Echt een moment om je opnieuw te verwonderen over wat Jezus voor ons gedaan heeft!
Erik
Het concert was weer fantasties.
Esther
We hebben werkelijk met de engelen samen Vader en Zoon aanbeden, wat een schitterend feest was het, dank jullie wel!
Bert
Voor de eerste keer meegemaakt en het was in 1 woord: FANTASTISCH! Smaakt naar meer!
Gerda Fransen
Een heel groot feest! Geweldig om zo God te mogen prijzen. Hele liefdevolle mensen van Sela. Het was een stukje hemel op aarde!
Tineke
Prachtige avond, mooie liederen, mooie voorbereiding op het Kerstfeest. Kwalitatief goede muziek. We hebben ervan genoten. Voor herhaling vatbaar in het mooie Leiden.
Michael
Was prachtig, hebben genoten van de sfeer en de warmte.
Joan Brouwers
Was geweldig, mooi om te luisteren maar ook fijn om af en toe samen te zingen, op naar het volgende concert!
Ingrid
We hadden mijn bijna 85 jarige moeder mee, die slecht ter been is. Daardoor zaten we vooraan. We hebben enorm genoten. Mijn moeder heeft een top avond gehad en zo veel plezier gehad van het enthousiasme van Sela. Mooi dat dit event jong en oud zo aanspreekt. Bedankt!
Jet
Het programma zat goed in elkaar, mooie afwisseling. We vonden de liederen mooi maar hadden meer bekende nummers verwacht, bijv. van album ‘in het licht’. De pauze duurde te lang waardoor we eerder weg moesten om op tijd thuis te zijn voor de oppas.
Annemiek Klaassen
De kracht van kwetsbaarheid, zo prachtig in dit concert met elkaar beleefd! Heerlijk om zo met jullie naar de Kerstdagen toe te leven. Dank jullie wel en tot een volgend concert!!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl