Kerst met Sela - O kindeke klein

Leiden, Hooglandse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Annemiek Klaassen
De kracht van kwetsbaarheid, zo prachtig in dit concert met elkaar beleefd! Heerlijk om zo met jullie naar de Kerstdagen toe te leven. Dank jullie wel en tot een volgend concert!!
Bob
Ik had meer concert verwacht. Het was nu meer een zangdienst.
Antoinette
Wat een mooie start voor het kerstfeest. De harp bracht een extra tintje aan het geheel. Weer een zo'n fijne avond om met z'n allen God te loven. Hartelijk dank, fijne feestdagen en een voorspoedig en inspirerend 2019.
Janna
Het was een prachtig concert, fijne liederen om samen te zingen. We hebben genoten.
Bert
Voor de eerste keer meegemaakt en het was in 1 woord: FANTASTISCH! Smaakt naar meer!
OKKE
PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG! HEERLIJKE AVOND GEHAD! MOOIE LIEDEREN MN NIEUWE LIED WAAR ZANGERES INZET CHAPEAU,HEERLIJK OOK OM MEE TE ZINGEN DANK
Erik
Het concert was weer fantasties.
Margreet
Schitterend concert, een hele fijne en waardevolle voorbereiding op het kerstfeest. IMMANUEL, God met ons...... deze kostbare belofte mogen we na dit concert meenemen.
Corine En Marian En Jennie
Wij hebben genoten, van een heerlijke avond van Sela,prachtige muziek en zang,en heerlijke samen zingen. Op naar het volgende concert.
Wijnand
Geweldig concert, enthousiast, goede band, mooie mix tussen swingend en gedragen. Mirjam is een goede opvolgster. Mijn complimenten.
Ingrid
We hadden mijn bijna 85 jarige moeder mee, die slecht ter been is. Daardoor zaten we vooraan. We hebben enorm genoten. Mijn moeder heeft een top avond gehad en zo veel plezier gehad van het enthousiasme van Sela. Mooi dat dit event jong en oud zo aanspreekt. Bedankt!
Arie En Hanneke
Een geweldig concert met veel samenzang, prachtig om zo naar het kerstfeest toe te leven,
Hanneke
Het was een heerlijke avond, mooie mix van oude en nieuwe liederen. Het klonk fantastisch! We hebben genoten
Janny
Een prachtig concert; goede verhouding tot meezingen/band. Genoten van de nieuwe liederen; Mirjam doet het heel goed! Bedankt en tot de volgende keer!
Annelies
Prachtige avond. Zo mooi hoe alle verschillende instrumenten op elkaar afgestemd zijn. Dit was mijn eerste concert en ik vond het geweldig. Ik kom zeker weer!
Sabine
Ik heb echt genoten. Ben rolstoelgebonden heb geen obstakels ondervonden en werd heel vriendelijk ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Joan Brouwers
Was geweldig, mooi om te luisteren maar ook fijn om af en toe samen te zingen, op naar het volgende concert!
Diny
Het was voor mij de eerste keer, maar wat heb ik genoten. Luisteren en meezingen, een prachtig concert. En wat een eenheid. wat een sfeer, wat een warmte en wat een liefde. Mooie start voor het Kerstfeest. Ik wens iedereen een gezegend Kerstfeest en een gezond, liefdevol 2019.
Mariëlle
Het was GEWELDIG! Ontzettend genoten! En wat een èènheid met elkaar...
Monique
Het was weer een mooie avond, goede liedkeuze, mooie nieuwe liederen ook gehoord. We hebben genoten. Mijn dochter miste alleen het 'hi-ha' aan het einde van 'Alle eer aan God' ;-) We zijn weer even bepaald bij waar het uiteindelijk om gaat: God is met ons, wie, wat of hoe we ook zijn! Gezegende kerstdagen.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.