Kerst met Sela - O kindeke klein

Leiden, Hooglandse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Bob
Ik had meer concert verwacht. Het was nu meer een zangdienst.
Sabine
Ik heb echt genoten. Ben rolstoelgebonden heb geen obstakels ondervonden en werd heel vriendelijk ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Corrine
Mooi concert, leuk afgewisseld met samenzang.
Diny
Het was voor mij de eerste keer, maar wat heb ik genoten. Luisteren en meezingen, een prachtig concert. En wat een eenheid. wat een sfeer, wat een warmte en wat een liefde. Mooie start voor het Kerstfeest. Ik wens iedereen een gezegend Kerstfeest en een gezond, liefdevol 2019.
Janna
Het was een prachtig concert, fijne liederen om samen te zingen. We hebben genoten.
Tineke
Prachtige avond, mooie liederen, mooie voorbereiding op het Kerstfeest. Kwalitatief goede muziek. We hebben ervan genoten. Voor herhaling vatbaar in het mooie Leiden.
Lenie
Prachtig concert in een sfeervolle kerk! Kerst in zo’n bijzonder feest en dat was heel goed merkbaar gisteravond!????
Michael
Was prachtig, hebben genoten van de sfeer en de warmte.
Ingrid
We hadden mijn bijna 85 jarige moeder mee, die slecht ter been is. Daardoor zaten we vooraan. We hebben enorm genoten. Mijn moeder heeft een top avond gehad en zo veel plezier gehad van het enthousiasme van Sela. Mooi dat dit event jong en oud zo aanspreekt. Bedankt!
OKKE
PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG! HEERLIJKE AVOND GEHAD! MOOIE LIEDEREN MN NIEUWE LIED WAAR ZANGERES INZET CHAPEAU,HEERLIJK OOK OM MEE TE ZINGEN DANK
Margreet
Schitterend concert, een hele fijne en waardevolle voorbereiding op het kerstfeest. IMMANUEL, God met ons...... deze kostbare belofte mogen we na dit concert meenemen.
Arie En Hanneke
Een geweldig concert met veel samenzang, prachtig om zo naar het kerstfeest toe te leven,
Corine En Marian En Jennie
Wij hebben genoten, van een heerlijke avond van Sela,prachtige muziek en zang,en heerlijke samen zingen. Op naar het volgende concert.
Mariëlle
Het was GEWELDIG! Ontzettend genoten! En wat een èènheid met elkaar...
Rob
Prachtige avond lekker meegezongen. Op naar het volgende concert. Harp een blijvertje?
Judith
Een prachtige avond!
Esther
We hebben werkelijk met de engelen samen Vader en Zoon aanbeden, wat een schitterend feest was het, dank jullie wel!
Madelon
Erg mooi concert! Mooie stemmen, prachtige kerk en heerlijke sfeer! Echt een moment om je opnieuw te verwonderen over wat Jezus voor ons gedaan heeft!
Pieter
Uniek gezelschap. Duurde lang voordat concert begon en door ook lange pauze waren we laat thuis. Verder top. Ook unieke locatie
Reina Meems
Fijn om zo naar de kerstdagen toe te leven, wat een mooie muziek, mooie liederen en sfeervol. Dank jullie wel voor vanavond.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl