NederlandsContact

Kerst met Sela - O kindeke klein

Gorinchem, Grote Kerk, vrijdag 7 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Herma
Het was een geweldige ervaring om zo samen Kerst vast te mogen ervaren en samen te zingen. Jezus was bijna voelbaar aanwezig! Prachtig! De zang en de prachtige muziek, was erg indrukwekkend.
Heleen
Kwam er helemaal blij vandaan en de hele terug weg het Zegen lied in mijn hoofd gehad.
Alice
Prachtig!
Margret
Enorm genoten van de prachtige muziek, mooie liederen en goeie combi van luisteren en meezingen. Mooi dat het echt feest was, maar bij gloria paste wat mij betreft wat meer ingetogenheid.
Willemijn
Prachtig!! Samen genoten met mijn dochter (10) Cd gekocht om in de auto nog verder te kunnen genieten. Op naar het volgende concert!
Sonja
In 1 woord GEWELDIG Wat kunnen ze prachtig mooi zingen en dan op zoveel instrumenten spelen. Het was echt genieten en loven de Heer
Mattie
Een erg mooie avond
Frieda
Fijn om in een volle kerk te kunnen genieten van de prachtige liederen
Mirjam
Een prachtig programma, echter ben ik van mening dat niet elk nummer als pop hoeft te worden gezongen en daarbij uitbundig te worden geklapt (bv gloria in excelsis deo)
Netty Jongkind
Prachtig een geweldig fijne avond. Zeker het luisteren waard.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

Tickets


Samen zingen Kerstconcerten Sela Gorinchem Zuid-Holland

Sela

Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk. Tijdens de concerten van Sela worden deze liederen gezongen en enthousiaste muzikanten nemen deze ervaring vaak mee naar hun eigen kerk. Bladmuziek is gratis verkrijgbaar via www.sela.nl/liederen. Het is mogelijk om Vriend van Sela te worden en deze missie te steunen.