Theatertour ‘An evening with The Bowery’

Amersfoort, Icoontheater, zaterdag 16 november 2019, 20:15 - 22:45 uur

Reacties van bezoekers

Francien
Hartverwarmend, leven met een randje delen ze, TOP
JJM
Prachtige avond gehad. Mooie muziek, juist dat rauwe randje spreekt aan, de verhalen zijn een waardevolle aanvulling. Weinig opsmuk, wat het geheel zo puur en oprecht maakt. Ben benieuwd naar de volgende cd, die staat al op mijn wensenlijstje. Prachtig dat je zo je hart kan volgen en dit ook met andere kan delen.
Marc
Geweldig genoten van de muziek. De cellist was een zeer goede aanvulling! De verhalen van Rokus tussendoor hadden iets korter gekund. Verder uitermate tevreden! Wij zijn fan!
Geert
De muziek van de Bowery leent zich voor een theater. Dan moet je het wel waarmaken op het podium en dat hebben zij gedaan. Ware muzikanten met fraaie teksten over de ruwheid van het leven. Een prachtige aanvulling was het verhaal achter de liedjes delen. Heel goed gedaan mannen, kijk uit naar het volgende album en tour.
Anita
Prachtige stem en hele mooie muziek die samen met het verhaal een prachtig geheel vormen. We hebben ervan genoten!
Saar
Mooie nummers en met het verhaal erachter, is het zeker meer als alleen goede muziek. Je word ook zelf even stil en aan het denken gezet. Zelf vind ik de muziek prachtig met de cello speler erbij, maar zonder wat te eentonig. De plaatsen waren wat krap op elkaar als je lang bent. Het geluid en licht was goed.
Martine
Prachtige muziek en sprekende teksten! Ook het verhaal erachter, daardoor gaat de muziek nog meer spreken. Jullie hebben mij geraakt. Het was alsof sommige teksten speciaal voor mij waren. Heel bijzonder! Veel dank!
Karel
Mooie muziek met een verhaal. En juist de verhalen erbij vond ik heel gaaf.
Henk-Jaap
Super gaaf theater concert. Voor mij een extra dimensie aan de songs door de persoonlijke verhalen erbij. Cello zeker een waardevolle aanvulling op de muziek. Verder prachtige stemmen en songs uit het leven. Fijne bijkomstigheid, gezellig en betaalbaar theater.

Info

Eén van de meest besproken bands van dit moment is ongetwijfeld The Bowery. Tijdens het Zilveren Duif Gala in maart werden ze onderscheiden met een award in de categorie ‘nieuwe artiest van het jaar’. Dit najaar gaan ze met een uitgebreide bezetting de theaters in voor een avondvullend programma, met mooie, soms rauwe, liedjes omlijst met eerlijke verhalen.

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid. De bebaarde mannen schrijven geen standaard liedjes over liefde en liefdesverdriet. Nee, de nummers van The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een ruw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een ​​antwoord te geven, meer om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten.

Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal: een Springsteen-sound en heerlijk ongepolijst gitaargeluid. En dat doen de mannen goed. Hun debuutalbum ‘Broken Jars’ is goed ontvangen en het aantal fans is groeiende. Eerst alleen uitgebracht op vinyl, maar sinds maart ook verkrijgbaar op dubbel-CD, inclusief enkele nummers in een akoestische live-registratie.

In de komende theatertour spelen ze niet alleen de liedjes van het ‘Broken Jars’-album, maar zullen ze ook een aantal nieuwe nummers laten horen van het album dat in 2020 verschijnt. Tijdens de theatershows wordt muziek afgewisseld met verhalen over het ontstaan van de liederen. Intieme avonden met een lach en een traan. Over het leven, over verdriet en over hoop. Mis het niet!