Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Gouda, Westerkerk, zaterdag 7 maart 2020, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Ida
Mooie afsluiting, prachtig verwoord. Kinga heeft ons alle weer een boodschap meegegeven. Recept hoe jullie alles gedaan hebben. Afwisseling serieus met soms een tikkeltje humor!
Marijke En Enny
Werkelijk ònvergetelijk! Ontroerend, kwetsbaar- groot respect voor Reinder en Roeland - knap in elkaar gezet met decor, afwisselend live muziek en opnames... Pràchtige CD ook! Veel dank en Sterkte bij de vele concerten die nog volgen. We keep praying for you and the children. Gods dichte Nabijheid en Troost ook in de komende tijd en bovenal Zijn Shalom!
Annemieke Neele
Onwijs bijzonder. Kinga is veel in onze gedachten geweest tijdens haar ziek zijn en laatste maanden. Om dan de verhalen te horen achter haar nieuwe album 'geboren' is echt kippenvel.
Monique
Zeer indrukwekkend. Kinga is een voorbeeld voor velen van ons. Knap ook van Reinder dat hij alles zo goed kon verwoorden. Mooie herinnering. ❤
Susanna
Het was een bijzondere avond, niet in woorden te vatten. Een lach, een traan en diep respect voor Reinder en Roeland. Wat hebben ze het mooi afgemaakt waar Kinga aan begonnen was. We blijven haar muziek koesteren????????????????
Miss
Bijzonder, ik vond de liederen het mooist! Van mij zou de focus meer op God en geloof mogen liggen maar die lijn kun je zelf ook trekken uit de verhalen rond het ziekteproces.
Liesbeth
Zeer ontroerend en aangrijpend om dit zo nog te kunnen horen en beluisteren. Een avond die lang bij me zal blijven en die oproept om tot God te gaan met alles wat je hebt en bezig houd. Mooi vertelt door Reinder en Roeland
Esther
Ontroerend mooi! Wat een gave van jullie allemaal dat jullie ons op deze manier deelgenoot hebben gemaakt van de laatste maanden van het leven van Kinga en van de getuigenis dat ze verder leeft bij haar hemelse Vader
Melanie
Heel indrukwekkend, intiem, emotioneel en veel bewondering voor Reinder en alle muzikanten voor dit mooie liefdevolle eerbetoon aan Kinga.
Rob
Wij vonden het erg mooi om nog een keer Kinga te horen praten en zingen. Ze bemoedigend ons met haar vertrouwen en uitzien naar Zijn koninkrijk. Het was een eer om de laatste maanden van haar leven zo intiem te mogen meemaken. En wat een liederen op de cd. Nog mooier dan alle andere liederen.
Conny
Ik vond het een hele bijzondere avond. Wat een bijzondere vrouw was Kinga en wat een wilskracht heeft zij gehad. Wat mij heel erg raakte is dat huiskamerconcert drie dagen voor haar overlijden. Ze was zo kwetsbaar en ziek en dan toch de wil hebben om haar liederen met het publiek te delen. Erg veel respect voor Reinder en Roeland om zo op het podium te staan en dan zo'n mooie presentatie te geven en een kijkje over het leven van Kinga te delen. CD gekocht en is nu al bijna grijs gedraaid. Wat een mooie liederen staan daarop.
Arie
Het was een indrukwekkende avond en gaf een 'intieme' inkijk in de laatste maanden van Kinga op aarde. Wat meer Christocentrisch mocht wel van mij, Afsluiten met een lofprijzing aan de Heer Jezus heb ik echt gemist.
Anita Meerkerk
Diep respect voor Kinga voor al haar mooie muziek die zij ons heeft nagelaten. Diep respect ook voor haar wilskracht ook tijdens haar ziekte. Diep respect ook voor Reinder en Roeland die ons hebben meegenomen in haar laatste maanden. Ik zal dit concert en haar mooie muziek en haarzelf met veel liefde en warmte blijven herinneren. Zij heeft mij ook dichterbij Onze Hemelse Vader gebracht.
Bernice
Heel indrukwekkend en ontroerend om het verhaal van Kinga en haar nieuwste liederen te horen. Haar vertrouwen en geloof in God dat het beste komt in het leven dichtbij Jezus klinkt door alles heen. Een sterke getuigenis. De avond zal ik als een herinnering met me meedragen.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!