Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Zwolle, De Fontein, donderdag 24 september 2020, 20:30 - 21:45 uur

Reacties van bezoekers

Willy
Indrukwekkend, om stil van te worden.... Wat bijzonder dat wij deelgenoot waren van zulke intieme momenten, dat privé leven werd gedeeld. Prachtige stem tot het laatst toe, vertrouwen tot het laatst toe....een inspiratiebron voor velen. Dank.
Jacqueline
Zo bijzonder, ik sluit me aan bij alle andere reacties, dankbaar dat jullie dit wilde delen, erg onder de indruk. Op het laatst nog steeds loepzuiver zingen....een getuigenis wat Kinga nalaat. Wat wordt ze gemist!
Anneke
Wat heeft God krachtig gewerkt in het leven van Kinga zodat zij Hem groot kon maken en alle eer kon geven. Zo bemoedigend, troostend en liefdevol voor ons allemaal. Wat laat zij een mooie erfenis na voor de mensen die haar zeer lief waren. Wat bijzonder en intiem dat ze dit met ons wilde delen. Mooie en bijzondere avond.
Carla
Een héél indruk werkende avond!!!! En hele mooie herinnering rijker... Wat was het een prachtig mooi mens!!!! En petje af voor haar man...
Sally LimDoean
Het was heel MOOI. Vast zoals Kinga zelf had bedacht. Dank jullie wel! Heel indrukwekkend en touching. Haar kunstwerk was en is een groot Zegen! Lieve Kinga, ik ben best trots en zeker dankbaar op jouw!
Bertha
Wat hebben we een indrukwekkende avond gehad. Geen idee wat we konden verwachten, maar wat was het bijzonder! Kinga was er niet meer bij, maar toch leek ze zo dichtbij. Wat is ze een voorbeeld voor ons. Dank aan Reinder die ons zoveel liet zien. Veel sterkte Voor Reinder en de kinderen.
Jeannet
Wat was het bijzonder..de vertellingen van Reinder over hoe hun het ziek zijn hebben meegemaakt en om Kinga zo te zien zingen. Wat ontroerend de laatste 3 liederen..zó ziek..en zo n mooie stem tot het laatst toe! Indrukwekkend was het. Ze blijft een voorbeeld voor velen die hier achterblijven.... Haar nieuwe naam klinkt in de hemel,ze is opnieuw geboren! Bedankt Reindee dat je dit wilde delen!
Hilly
Wat een intieme en bijzondere avond. Liefdevol en met volle teugen genoten.
Bea
Sterk zijn in je breekbaarheid! Zo eerlijk, nuchter en vooral dichtbij. Dank Reinder voor het delen van een stukje leven van je bijzondere vrouw.
Tjerk
Zeer indrukwekkend en zeer ontroerend! Diep respect voor de beide mannen om dit (op zo'n manier) met ons te delen. En grote dank aan God!
R.J.
Het was soms heel verdrietig, en soms heel vreugdevol, maar de vreugde overwon.
Froukje
Ontroerend om meegenomen te worden in het laatste half jaar van Kinga's leven. De boodschap die zij uitdroeg heeft ze tot het laatste toe uitgedragen en daarmee het stokje aan ons doorgegeven; Hoe zijn wij een Licht voor onze omgeving? Haar man wil ik in het bijzonder bedanken voor het delen van zoveel geloof, moed en vertrouwen.
G. Smit
Een prachtige herinnering aan een bijzondere vrouw, die wandelde met God.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!