Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Overijssel

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Ars Musica brengt onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Bach in Oudewater, Kampen en Zeist.

Zaterdag 4 april 2020, Kampen

Voorjaarsconcerten Joke Buis

Tijdens haar 'Vertrouwd & Nieuw'-tour presenteert Joke Buis onder meer persoonlijke liederen, over herkenbare thema's die dicht bij haar hart liggen.

Vrijdag 17 april 2020, Zwolle

Matthijn Buwalda: Rechtop Mens

Matthijn Buwalda keert in het voorjaar terug in de theaters met zijn voorstelling 'Rechtop Mens'. Een avond vol nieuwe luisterliedjes en verhalen.

21 april - 6 mei, 2 locaties

Elly & Rikkert: Mooi Geweest!

Elly en Rikkert vieren hun 50-jarig jubileum met een afscheidstournee. Een mix van verhalen, poëzie, cabaret en oude en nieuwe liedjes.

Zaterdag 9 mei 2020, Zwolle

Elise Mannah opnieuw in theaters

Na de succesvolle theatertour in het najaar van 2019, beloven het wederom bijzondere avondjes uit te worden met prachtige muziek en meer.

Donderdag 14 mei 2020, Zwolle

Met Trinity het Klooster in

Van vrijdag 15 mei tot zondag 17 mei nodigen de heren van Trinity je uit om samen met hen in retraite te gaan in Abdij Nieuw Sion bij Deventer.

15 - 17 mei, Deventer

Timzingt: Verloren Vaders

In zijn vijfde cabaretprogramma vindt Tim zichzelf op een wel heel rare plek: de ballenbak. Het blijkt een goede plek om zijn leven te overdenken.

Woensdag 27 mei 2020, Zwolle

Janine Beens: Tabula Rasa

Zangeres Janine Beens verrast dit voorjaar met een nieuwe theatertour: Tabula Rasa. Een liedjesprogramma omlijst met verhalen en poëzie.

Woensdag 3 juni 2020, Kampen

Matt Redman in IJsselhallen Zwolle

Zing de eerste tonen van ’10.000 Reasons’ en iedereen zingt met je mee. Het is de kracht van de liederen van Matt Redman, die mensen verbindt.

Donderdag 4 juni 2020, Zwolle

Kloosterfestival 2020 (zomer-editie)

Na een uitverkocht winterfestival is de zomer-editie geopend! Bekijk hier een sfeerimpressie van afgelopen jaar en zie hoe bijzonder dit festival is.

20 - 23 augustus, Deventer

Rend Collective: Revival Anthem World Tour

Op 27 september 2020 speelt Rend Collective in De Melkweg in Amsterdam en op 16 oktober in de IJsselhallen in Zwolle.

Vrijdag 16 oktober 2020, Zwolle

Over Overijssel


Agenda

Historie