Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Zwolle, De Fontein, vrijdag 25 september 2020, 15:30 - 16:45 uur

Reacties van bezoekers

Paula
Adembenemend mooi, ontroerend, kwetsbaar en bemoedigend!
Mirjam
Super mooi concert. Emotioneel ook. Wat een getuigenis. Heel bijzonder.
Wilma
Erg mooi, ontroerend en bemoedigend, bijzonder Dankbaar dat het door kon gaan.
Jérôme En Itie Kikkert
GEWELDIG! Ontroerend mooi... ontroerend intiem... dankbaar dat wij in deze intimiteit mochten delen... wát een getuigenis van Kinga!... Kinga's man Reinder en vriend Roeland hebben er -ook mede door hun getuigenis- een fantastisch mooie voorstelling van gemaakt. Dank daarvoor!
Jan
Wat knap dat Reinder zijn en haar verhaal op deze indrukwekkende manier kan vertellen; heel anders dan bij "normale" concerten o.i.d. van deze avond genoten
Harmi Christiaanse
Prachtig, indringend en ontroerend!
Rosette
Ik vond het heel indrukwekkend. Mooie beelden.
Marjan Stoevelaar
Indrukwekkend en alle lof voor Reinder en de gitarist!! Veel waardering voor de wijze waarop de omlijsting van de presentatie CD Opnieuw Geboren is vorm gegeven.
Rita
Ik ben samen met mijn moeder in Zwolle geweest en we vonden het erg indrukwekkend. Wat een mooie herinnering hebben jullie gemaakt en laat ze achter. Dank je wel dat wij daar deelgenoot van mochten zijn
Joke
Indrukwekkend mooi.en respectvol...wat een byzondere vrouw. Kippenvel en tranen. Mooi getuigenis..deel het met de wereld. Respect en sterkte voor Kinga haar man die het doorgeeft samen met leden vd band.
Sape En Annie
Indrukwekkend en emotioneel. Niet graag gemist hebben.
Ton En Jenny
Mooi, integer, ontroerend... het heeft ons hart geraakt❣️
Henk & Arina
Wat een indrukwekkende, emotioneel en aanstekelijke middag. Om jaloers op Kinga te worden zoals ze getuigde in haar leven bemoedigend ook na haar leven. Getuigend van haar grote God die haar opnieuw liet geboren worden. Veel zegen voor jullie als gezin, jouw als man en muzikaal team.
Zussen
Indrukwekkend, Haar verhaal, Zijn verhaal. Dank voor deze inkijk in haar en jullie leven. Een tot ziens tot de dag dat we haar en Hem mogen ontmoeten
Dik En Rik
Helaas niet mee kunnen maken, we durfden het niet aan i.v.m het oplaaiende corona.
Annalien
Het was heel bijzonder en ontroerend.
Hanna
Adembenemend! Steeds weer kippenvel! Wat een getuigenis laat Kinga ons na ❤ Heel veel lof voor Reinder, haar man en het team, om op deze manier de belofte aan en wens van Kinga in te lossen! Ik zou zó morgen weer willen gaan... Zegen, Kracht en Troost van God onze Hemelse Vader, voor jullie als gezin en alle vrienden.
Marjolein
Vanmiddag een heel mooi, ingetogen, emotievol maar bovenal hoopvol. Dank aan haar man en gitarist die Kinga begeleidde tijdens haar laatste concerten. Wat een kracht straalde er af van Kinga tot aan het eind, dankzij haar geloof, hoop en liefde om dit uit te dragen. Dank u Heer voor uw kracht en liefde en steun voor de achtergebleven familie.
Together
Als je zo geleefd hebt met je Vader, met je man (Kinga) met je vrouw (Reinder) met je kinderen en zoveel anderen en je hebt samen liefde en schoonheid zichtbaar gemaakt...wat heb je dan een vruchtbaar leven gehad . 'Welcome home to the Father who loves you' (John Nuttall) dankjewel Kinga voor zoveel, op zoveel verschillende momenten in mijn en ons leven.Je hebt me bovenal bemoedigd en Jezus liefde bezongen ❤️
Marjoleine En Marieke
Wat een prachtig en breekbaar concert. Dank voor het inkijkje in het leven in de laatste maanden van Kinga en haar gezin. Wat een getuigenis en wat een moed!

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!