Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Zwolle, De Fontein, vrijdag 25 september 2020, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Annemiek
Het was een intense pure avond. Ik denk precies zoals Kinga het gewild zou hebben. Wat een prachtige getuigenis. En dat ze kort voor haar overlijden nog zo heeft kunnen zingen, kan alleen maar door God’s aanwezigheid. Het heeft ons diep geraakt.
Hilda
Intiem, waardevol. Kinga is een beetje van ons allemaal, ze had zoveel over Gods liefde te vertellen, ....dankbaar dat Reinder op deze manier ruimte zag om van de laatste 9 maanden met ons te delen. Het was of we samen een prachtig fotoboek mochten bekijken.
Anja
Wat een eer om een kijkje in jullie leven te mogen hebben, toch iets intiems dat gedeeld wordt met ons. Erg puur. Ik heb geleerd dat ondanks pijn, verdriet, je mag/ moet blijven leven. Er is altijd leven. Dank je wel dat je dit met ons hebt willen delen, Reinder.
Ann
Bijzonder dat Reinder dit heeft willen delen en wat een getuigenis van Kinga om kort voor haar sterven nog zo te kunnen zingen. Ik zal haar nooit vergeten!
Jessica
Wij hebben een prachtige avond gehad, ik vind het bijzonder dat we een kijkje mochten nemen in dit kwetsbare proces van afscheid nemen maar ook van inspiratie. Een compliment speciaal voor Reinder, hij laat zien dat wij als christenen het anker van de hoop in de hemel geslagen hebben en op die manier ons leven mogen leiden.
Hermien Schultink
Heel indrukwekkend, was erg onder de indruk en wat een geloofsovertuiging. Het was ook een heel mooi, ingetogen herinnering aan Kinga!!!!
Anneke Van Dijk-Nentjes
Indrukwekkend
Evelien
Wat een prachtig concert. Kwetsbaar, intiem en helemaal Kinga. Ik heb op een (vol)waardige manier afscheid kunnen nemen van een krachtige en tegelijkertijd kwetsbare en toc een krachtige en fantastische zangeres, waar i kheel veel bewondering voor heb One of a kind. Uniek in haar uniciteit. Een zangeres die het leven bezong zoals het is: Mooi, kwetsbaar, gebroken en tegelijkertijd puur en echt. Precies zoals zij was en zoals ze nu is. Alleen dan volmaakt. Nu zingt ze voor eeuwig bij haar Jezus, haar Vader. Zoals ze het zelf zo mooi zegt: De stad bruist de mensen zingen Ik kan ze hier al horen Elk geluid een symfonie, als muziek in mijn oren De stad bruist de mensen zingen Een feest als nooit tevoren Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren. Dag, lieve Kinga Zie je later!
Petra Muskee
Stil van, geraakt door Kinga's geloofsbeleving. Dat zij en Reinder hun leven en weg zo delen met de buitenwereld is zo mooi... Prachtig gedaan, intieme setting. Net of ze er zelf was... Dat haar stem en het hele zingen opnemen vd cd etc tot het laatst doorgegaan zijn kan alleen door Gods kracht.
Rianca
Prachtig, indrukwekkend, ontroerd en krachtig om te zien dat God zo'n plek in haar leven had. En dat mag doorleven in een ieder van ons. Ik hoop en bid dat een ieder die God nog niet kent op deze manier mag zien, horen en ervaren dat Hij ook van ons houdt en ons leven wil leiden. Een prachtig getuigenis van een kind van God!
Margriet
Een prachtige avond! Indrukwekkend! Heel bijzonder hoe Reinder en Roeland over Kinga vertelden en speelden. Intieme momenten die gedeeld werden. Wat heeft Kinga ons een erfenis nagelaten! Ik heb genoten en zal haar niet vergeten. Haar gouden stem zal veel doorklinken. Draai haar cd’s veel. Wat een getuigenis en geloofsvertrouwen. Ze mag nu voor eeuwig zingen. Dankbaar ben ik voor deze avond, het heeft me bemoedigd!
Marieke
Indrukwekkend Puur Kwetsbaar Stil van...
Wendy
We waren erg onder de indruk van het programma. Kinga werd prachtig belicht in haar mooie, grappige momenten maar ook haar onhebbelijkheden werden niet geschuwd. Die werden gebracht met een knipoog.
Jennita
Ontroerend mooi! Zo’n bijzondere mooie kunstenares Kinga❤️ tot het laatst nog zoveel kracht hebben om te zingen en daarin zo mooi getuigen! Knap Reinder hoe je het met Roeland zo mooi en kwetsbaar hebt neer gezet!
Lidian
Wow indrukwekkend dankbaar dat ik hier bij mocht zijn. Ontzettend mooi neer gezet. Mooi om te zien dat God op mooie momenten aanwezig was om jullie nog mooie geluksmomenten te geven

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!