Klooster Nieuw Sion: Op weg naar kerst

Zondag 28 november 2021, 11:45 - 15:30 uur

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Klooster Nieuw Sion: Op weg naar kerst

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zondag 28 november 2021, 11:45 - 15:30 uur

Info

Kerst – dat is het nog lang niet. Maar in je achterhoofd ben je er misschien al wel mee bezig. Hoe leef je ernaar toe? Zie je er tegenop? of kijk je er juist naar uit? Wat verwacht je? We denken eraan dat God als mens werd geboren, maar wat zegt het je nu, dit jaar?

De adventstijd is een mooie tijd om daarbij wat korter of langer stil te staan. Je bent hartelijk welkom om dat op de vier adventszondagen op Klooster Nieuw Sion te komen doen, of gewoon zelf, thuis, aan de hand van het adventstijdboekje van Klooster Nieuw Sion.

Met een groep van maximaal 25 mensen leven we toe naar kerst. Hoe zou dat zijn? Advent in het klooster? Deze komende adventstijd bent u op de zondagmiddagen (28 november t/m 19 december) van harte welkom in ons klooster.

Programma
11.45 uur: Ontvangst
12.00 uur: Getijdengebed, daarna een gezamenlijke kloosterlunch.
Er is ruimte voor gesprek en uitwisseling van ervaringen en gedachten. We luisteren naar een woord uit de bijbel en denken daar over na (Lectio Divina – met ruimte voor schrijven, tekenen, schilderen – in stilte).
We sluiten de eerste drie bijeenkomsten af met het zingen van adventsliederen en rond 15.30 uur zwaaien we elkaar weer uit.
De laatste adventszondag (19 december) sluiten we af met Lessons & Carols, die om 16.00 uur begint.

Adventstijdboekje
Het adventstijdboekje heeft veel lege bladzijden voor je eigen gedachten, het adventleesrooster en een hulpmiddel voor Lectio Divina, aandachtig en meditatief bijbellezen en bidden. Er staan ook vier mooie illustraties in bij de lezingen van de zondagen.