Meerdaagse stilteretraite

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een meerdaagse stilteretraite op Nieuw Sion, onder leiding van de ervaren retraitebegeleider Bram Jansen, is dé gelegenheid om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en tijd en ruimte te ervaren voor verstilling en bezinning. Tijd ook om dichter bij jezelf of bij God te komen. Klooster Nieuw Sion is daar een goede plek voor, omdat er stilte heerst, het gebed van de monniken nog voelbaar ‘in de muren zit’ en omdat er nog steeds viermaal daags een getijdengebed gebeden wordt. Op die manier kun je even helemaal opgaan in een andere omgeving én ander ritme. Van harte welkom!

Reacties van eerdere deelnemers:
“Heerlijk om de stilte te ervaren, de vaste gebedsmomenten en de prachtige natuur rond het klooster” – Ineke
“Ik heb echt kunnen ontspannen, en ondertussen genoten van de prachtige plek, de mooie natuur en het heerlijke eten” – Joris
“Het op jezelf zijn en veel je eigen tijd kunnen indelen, maar toch ook samen de retraite beleven vond ik een mooie combinatie” – Margreet

Programma retraite
- Op dag 1 verkennen en ontdekken we samen het klooster, en doen we in gezamenlijkheid oefeningen rondom stilte en geestelijk leven. In de avond is er ruimte voor eigen invulling.
- Na het nachtgebed van dag 1 (21.30 uur) begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en eenieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht mag invullen. Je kunt ondertussen meegaan in het ritme van de vier getijdengebeden.
- De (vegetarische) maaltijden worden volledig verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte.
- Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde of vierde dag een kort gesprek met de begeleider.
- Op de middag van dag 3 wisselen we samen onze ervaringen uit in een slotgesprek.

De stilteretraite is van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag en wordt begeleid door Bram Jansen. NB: je kunt ook kiezen voor een dag extra verblijf t/m vrijdag.

Retraitebegeleider
Bram Jansen heeft als gids van wandelgroepen vele – merendeels contemplatieve - kloosters in binnen- en buitenland van binnen leren kennen. Daar heeft hij de krachtige en heilzame werking van de stilte in een gebedsgemeenschap ervaren. Hij is door Jezuïeten gevormd als geestelijk begeleider en is als oblaat verbonden aan de Benedictijner Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Sinds tien jaar begeleidt hij regelmatig meerdaagse stilteretraites in de Adelbertabdij (en een enkele keer op een andere plek).

Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833