Driedaagse Bijbelstudieretraite

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Driedaagse Bijbelstudieretraitre, onder leiding van Leo Smelt, in Klooster Nieuw Sion. Geniet van deze afwisseling van rust, bezinning, bijbelstudie en natuur.

Ben je nieuwsgierig om meer te leren over de kracht van stilte, te mediteren, te zingen in de getijden, voorbeden te doen, te wandelen, samen te eten en indien gewenst te helpen in de (moes)tuin of klusjes te klaren? Dat kan allemaal tijdens deze retraite. Waar de Bijbel open gaat gaan ook harten open. Onderlinge zielzorg kan spontaan gebeuren.

Een reactie van eerdere deelnemers:
'We voelden ons bevoorrecht de tijd te krijgen om ons in stilte te kunnen concentreren op God met onder andere de vaste getijdengebeden in de kapel, de Bijbelstudies en het wandelen in de prachtige tuinen van het klooster. Ds Leo Smelt heeft ons op een bijzondere ontdekkende wijze kennis laten maken met de diepere lagen van het Bijbelboek Jesaja. Het waren kostbare dagen die in gedachten lang met ons mee gaan!

Het kloosterritme helpt je te leren ont-haasten en ont-moeten. Je wilt bewuster naar klassieke of eigentijdse muziek luisteren en een goed boek uit de grote kloosterbibliotheek lezen. Je geniet van een kloosterbiertje. En al pratend verheldert protestants emeritus-predikant Smelt desgewenst overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende theologische tradities.

Programma
Dinsdagmorgen om 10 uur start het programma. Voor het middaggebed (12 uur) betrekt ieder zijn of haar kamer (voor lakens en handdoeken wordt gezorgd; toiletten en douches op zelfde verdieping) en krijg je als deelnemer een rondleiding in het hele klooster. Ieder neemt van huis zijn of haar lunchpakket mee en eet dit op een zelf gekozen plekje op tijdens een verkennende gezamenlijke wandeling in de prachtige omgeving van Nieuw Sion.

Daarna mag je verder rondkijken of uitrusten op je kamer of iets lezen of actief zijn. Van 16.00 tot 17.00 uur is de eerste bijbelstudie. ’s Avonds na de getijde en na de warme maaltijd mag je weer meedoen aan de bijbelstudie van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna kunnen we nog samen een kloosterbiertje drinken.

De tweede dag is er weer de mogelijkheid aan de getijden deel te nemen en is er in elk dagdeel een uur bijbelstudie. Ontbijt, lunch en diner op deze dag zijn bij de entreekprijs inbegrepen. Daaromheen mag je de dag zelf invullen.

De derde dag: na het ontbijt is er het laatste bijbelstudie uur van 10.30 tot 11.30 uur. Na de lunch ben je vrij te vertrekken of nog wat in de kapel te verblijven, vrijwillig een klusje te doen of een wandeling te maken.

Leo Smelt
Leo Smelt (1954) is sinds dit voorjaar emeritus predikant, en was in het verleden onder meer zendingspredikant in arme wijken van Lima (Peru) en vervolgens jaren voorganger in diverse gemeentes. Leo vertelt over de bijbelstudieretraite: 'Ik voel me geroepen om het groepsgewijs op retraite gaan te bevorderen. Mijn inbreng is vooral het begeleiden van het samen Bijbel lezen (een uur per dagdeel) om zo te bevorderen dat deelnemers tot zichzelf, tot de ander en tot God komen.'

Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

  • Vacatures

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Retraitedag Christelijke meditatie

Voor wie verlangt naar rust en verbinding met jezelf, de ander en God: voel je welkom op de retraitedag Christelijke meditatie op Klooster Nieuw Sion.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833