Filmvertoning 'Where are you, Adam?'

Zaterdag 3 februari 2024, 18:30 - 20:00 uur

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Filmvertoning 'Where are you, Adam?'

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 3 februari 2024, 18:30 - 20:00 uur

Info

Op zaterdag 8 november wordt op Klooster Nieuw Sion de bijzondere, indringende documentairefilm 'Where are you, Adam?' vertoond.

Deze Oekraïense documentaire geeft een inkijkje in het unieke eeuwenoude leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos met zijn schitterende natuur. De opbrengsten van de vertoning komen ten goede aan dekking van de kosten van de Oekraïense makers en ter ondersteuning van de gezinnen die bij de film betrokken zijn.

Het schiereiland Mount Athos, ofwel Heilige Berg, is een vrije monnikenrepubliek in Griekenland en vormt het geestelijk en cultureel centrum van de Byzantijnse kerk. ‘’Where are you Adam?’’ gaat over de fundamentele waarden van orthodoxe gelovigen en geeft een inkijkje in het leven van monniken op de berg Athos. Diaken en producent Aleksandr Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko uit Oekraïne maakten de film, na 8 jaar vragen om toestemming en uiteindelijk 4 jaar lang beelden maken. Centraal staan het klooster Dochiariou en zijn abt: hegumen Geronda Gregory.