Klooster Nieuw Sion: Benedictijns leiderschap

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, woensdag 8 mei 2024, 09:00 - 16:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klooster Nieuw Sion voor nieuwe data.

Info

De leefregel van Benedictus is onlosmakelijk verbonden met Klooster Nieuw Sion: de monniken hebben volgens deze regel gebeden, gewerkt en geleefd. De leefregel biedt inspiratie en handvatten om stil te staan bij persoonlijk leiderschap. Iedereen die eens stil wil staan bij het leidinggeven aan zijn of haar persoonlijk leven kan zich aanmelden. Als je hebt deelgenomen heb je zicht gekregen op de kenmerken van Benedictijns Leiderschap en heb je handreikingen ontvangen voor persoonlijk leiderschap. En niet te vergeten: een dag beleefd binnen het bijzondere klooster Nieuw Sion.

Programma in het kort

    - je maakt kennis met de 10 aspecten van benedictijns leiderschap
    - je ervaart wat het is om in rust en stilte daarop te reflecteren en je te bezinnen, zowel individueel als met de andere deelnemers
    - je neemt deel aan een rondgang in stilte, een maaltijd in benedictijnse stijl en – als je dat wilt – het getijdengebed
    - je gaat naar huis met een unieke ervaring en hebt inspiratie opgedaan in een bijzondere omgeving

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.



Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833