Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan, zonder publiek in de zaal. Als een concert niet door kan gaan ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Kloosterfestival 2020: Klooster X-perience

Dompel jezelf onder in een eeuwenoud ritme en ontdek wat dit voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren in de boomgaard. Praten met de religeuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door kun je je laten inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap. Elke middag werken we naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora: Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuin, het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, de maaltijd bereiden, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen.

Programma:
Het programma van het zomerkloosterfestival wordt op dit moment opgezet, meer informatie kan je hier vinden. Vast staan de vier gebeden per dag. Tussendoor worden er programmaonderdelen georganiseerd zoals workshops van de aanwezige religieuzen en muziekconcerten.
Quotes van bezoekers aan het Kloosterfestival:
'Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.' - Daniel
'Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend' - Bas
'Was er elke maand maar een kloosterfestival' - Nadine
Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor mensen met een jonge, open mindset van 19 tot 39 jaar en wordt georganiseerd door Klooster Nieuw Sion. Bekijk de website van Nieuw Sion voor meer informatie.