Kloosterfestival 2020 (zomer-editie)

Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren op het campingweiland. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter in de oude stal.

En er is meer! Laat je inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap.

En werken. Naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én vrijwilliger. Je kiest zelf je klussen. Je kunt het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen. En misschien geef je zelf graag een workshop of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers.

Programma:
Het programma van het zomerkloosterfestival wordt op dit moment opgezet. Vast staan de vier gebeden per dag. Tussendoor worden er programmaonderdelen georganiseerd zoals workshops van de aanwezige religieuzen en muziekconcerten.
Quotes van bezoekers aan het Kloosterfestival:
'Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.' - Daniel
'Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend' - Bas
'Was er elke maand maar een kloosterfestival' - Nadine
Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor mensen met een jonge, open mindset, wordt georganiseerd door Nieuw Sion en het Jongerenklooster. Bekijk de website van het jongerenklooster voor meer informatie.

Agenda


Kloosterfestival Conferenties

Kloosterfestival

Het Kloosterfestival: leven op het ritme van de getijdengebeden. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren. Samen eten, goede workshops, muziek en ontspanning.

Bekijk de website van het Jongerenklooster voor meer informatie.