Coronamaatregelen:
Voor evenementen tussen 25 september en medio november kan om een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.
Of dit van toepassing is, vindt u op de reserveringspagina van het desbetreffende evenement.

Klooster Nieuw Sion: Gezonde leefstijl retraite

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Voor de retraite in mei: speciaal tijdens de lockdown waar we in zitten is het goed om te kijken naar wat wél kan. Het klooster is groot en biedt voldoende ruimte om de maatregelen te kunnen hanteren. We hebben het programma zo vormgegeven dat er veel ruimte is voor datgene wat jij tijd en aandacht wil geven. Je kunt persoonlijke, individuele begeleiding krijgen: een goed gesprek, wandeling of samen praktisch aan de slag.

Kortom: we zullen een aantal momenten gezamenlijk doen, maar er is vooral veel individuele ruimte met aandacht voor jou als persoon. Dus heb jij in deze tijd behoefte om een paar dagen te bezinnen? Wees welkom bij deze retraite!

Kom tot rust in klooster Nieuw Sion. Laat je meenemen door het ritme van de getijden en laat je inspireren door de eeuwenoude kennis over puur en onbewerkt voedsel. In een tijd waar we proberen op te krabbelen na de corona uitbraak, is het belangrijk om af en toe uit te zoomen en de ontspanning op te zoeken.

Het besef dringt door dat een gezonde leefstijl in alle opzichten belangrijk is en bijdraagt aan een goede weerstand. Artsen spreken er luid en duidelijk over: “Niet lijdzaam afwachten tot er een vaccin gevonden is, maar actief werken aan een betere weerstand met een gezonde leefstijl.” Het mooie is dat we dit nu samen actief kunnen oppakken. Gun jezelf een paar dagen echte rust en bezinning in het klooster Nieuw Sion. Een themaweekend om je gezondheid een boost te geven en om inspiratie op te doen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Deze retraite zal verzorgd worden door Wilma en Imre van der Geer. Wilma is afgestudeerd psychomotorisch therapeut en heeft haar eigen bedrijf, zie https://theambassador.nl, in het coachen van mensen in een gezonde leefstijl. Daarnaast is zij afgestudeerd gewichtsconsulent.

Imre is gespecialiseerd in het adviseren en coachen van mensen door middel van een inspanningstest, zie https://fitrate.nl. Zijn invalshoek is om mensen in beweging te krijgen en om een actieve leefstijl te stimuleren.

Samen hebben zij een passie om vanuit bijbels perspectief mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Tijdens deze dagen zullen verschillende 'ingrediënten' aanwezig zijn:
-kookworkshop
-gezond eten
-(buiten) sporten en bewegen
-meedraaien met het kloosterritme
-rustmeting
-rust en ontspanning
-bezinning
-vitaliteitscheck
-basiskennis over gezonde leefstijl
-rondleiding klooster


Trainingen

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.