Natuurretraite op Klooster Nieuw Sion

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Neem de tijd om te vertragen en je ogen opnieuw te openen voor de oneindig fascinerende natuur. Laten we ons samen verwonderen over Gods schepping, rondom Klooster Nieuw Sion.

De kern van deze retraite:

Je wilt graag rustig en met aandacht leven, maar dat kan in de praktijk toch lastig zijn. Tijdens de Natuurretraite helpen we je om opnieuw stil te staan en bewust te zijn van de fascinerende natuur om je heen. Door samen veel te wandelen en de natuur op allerlei verschillende manieren te (her)ontdekken, word je opnieuw verrast door Gods schepping.

Naast wandelingen waarbij we ons steeds op andere natuurverschijnselen richten, zoals bijvoorbeeld eetbare planten of in de herfst op paddenstoelen, is er ook ruimte voor Lectio Divina (een manier van Bijbellezen) en creatieve uitwerkingen. Maar we zullen ons vooral laten verrassen door de natuur en wat zij ons op het moment van de retraite te bieden heeft.

Deze retraite is voor jou, als…

- je bewust tijd in de natuur wil doorbrengen

- je op zoek bent naar rust

- je open staat voor verwondering

- je geïnteresseerd bent in het kloosterleven

- je even wilt vertragen


- je gewoon wilt ‘zijn’, zonder dat je iets moet

Programma

Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Er wordt een programma aangeboden met wandelingen, lectio divina en creatieve uitwerkingen, maar je krijgt de ruimte om te kiezen waar je aan deelneemt.

Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833