Kerst met Sela - O kindeke klein

Zwolle, Grote Kerk, woensdag 19 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Stijn
Weer een avond genoten van Gods grootheid
Erica
Het was een prachtige avond!!! Heerlijk mogen luisteren naar de mooie liederen, maar dat we af en toe mee mochten zingen, vond ik super!! Bedankt voor deze geweldige avond!
Geertje
Het was fantasties. Met zoveel mensen samen kerst vieren tot eer van God
Emmy
Het was weer ‘n feest!! Alle eer aan God!!
Petra
Prachtig concert en heerlijk om samen te zingen en zo toe te leven naar Kerst
Gerdien
Geweldig, wat een gave avond!! Wij hebben ontzettend genoten van alle prachtige liederen die we mochten horen en samen mochten zingen.
Miny
Prachtige avond. Mooie liederen.
Ria
Met 3 lieve vrouwen geweest. We zijn dankbaar hierbij aanwezig geweest te zijn!! Samen God prijzen en mogen ervaren Immanuël, Gods met ons!! Een prachtig samengesteld programma!! Heerlijk ook samen te zingen en genieten van de mooie muziekinstrumenten!
Judith
Met mijn zus geweest We hebben genoten! Het was prachtig! Ook de sfeer in zon oude kerk en de verlichting. Dit is waar kerst echt om draait. Imanuël: God wil bij ons zijn!
Jan Elsinga
Geweldig genoten van het concert, voor herhaling vatbaar
Annie
Wat een prachtige avond. Zo samen op weg naar Kerst.
Hilda Paarhuis
Veel variatie in de muziek! Heel mooi.
Marja
Het was prachtig. Enorm genoten. Kerstfeest gevierd !
Theo
Prachtige avond waarin wij God de lof mochten toezingen. Geweldige avond gehad, genoten.
Linda
Prachtig om zo samen Kerst te vieren en God te eren.
Petra
Het was ontzettend mooi. Immanuël God met ons. Dat nam ik mee naar huis en zingt nog door in mijn hart. Mooi om zo toe te leven naar de Kerstdagen.
Aafke
Prachtige avond gehad! Mooi om het nederige en kleine van ons mensen in het begin te merken en later een uitbundige lofprijzing te vieren. Mooi ook met de verschillende instrumenten die gebruikt zijn!
Anneke
Een heel mooi concert! Alle eer aan God! Wat kan Anneke veel goed instrumenten bespelen!. En wat heeft Mirjam een prachtige stem. Een goed op elkaar ingespeelde groep!
Lammie
Het was zoals elke keer een feestje. Heerlijk om je zo voor te bereiden op kerst.
Sylvia
Wat hebben we genoten!! Prachtige avond gehad. Met mooie liederen die op elkaar aansluiten of bij elkaar paste. Echt erg mooi gedaan!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl