Kerst met Sela - O kindeke klein

Zwolle, Grote Kerk, woensdag 19 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Gerdien
Geweldig, wat een gave avond!! Wij hebben ontzettend genoten van alle prachtige liederen die we mochten horen en samen mochten zingen.
Jettie
Prachtig! Mooie liedkeuze: afwisselend up-tempo, rustige luisterliedjes en heerlijk meezingen! Echt Kerstfeest: God met ons! Ook de tieners hebben genoten!
Hilda Paarhuis
Veel variatie in de muziek! Heel mooi.
Jan Elsinga
Geweldig genoten van het concert, voor herhaling vatbaar
Anneke
Een heel mooi concert! Alle eer aan God! Wat kan Anneke veel goed instrumenten bespelen!. En wat heeft Mirjam een prachtige stem. Een goed op elkaar ingespeelde groep!
Erica
Het was een prachtige avond!!! Heerlijk mogen luisteren naar de mooie liederen, maar dat we af en toe mee mochten zingen, vond ik super!! Bedankt voor deze geweldige avond!
Ria
Met 3 lieve vrouwen geweest. We zijn dankbaar hierbij aanwezig geweest te zijn!! Samen God prijzen en mogen ervaren Immanuël, Gods met ons!! Een prachtig samengesteld programma!! Heerlijk ook samen te zingen en genieten van de mooie muziekinstrumenten!
Stijn
Weer een avond genoten van Gods grootheid
Marja
Het was prachtig. Enorm genoten. Kerstfeest gevierd !
Lammie
Het was zoals elke keer een feestje. Heerlijk om je zo voor te bereiden op kerst.
Petra
Het was ontzettend mooi. Immanuël God met ons. Dat nam ik mee naar huis en zingt nog door in mijn hart. Mooi om zo toe te leven naar de Kerstdagen.
Theo
Prachtige avond waarin wij God de lof mochten toezingen. Geweldige avond gehad, genoten.
Petra
Prachtig concert en heerlijk om samen te zingen en zo toe te leven naar Kerst
Emmy
Het was weer ‘n feest!! Alle eer aan God!!
Aafke
Prachtige avond gehad! Mooi om het nederige en kleine van ons mensen in het begin te merken en later een uitbundige lofprijzing te vieren. Mooi ook met de verschillende instrumenten die gebruikt zijn!
Judith
Met mijn zus geweest We hebben genoten! Het was prachtig! Ook de sfeer in zon oude kerk en de verlichting. Dit is waar kerst echt om draait. Imanuël: God wil bij ons zijn!
Geertje
Het was fantasties. Met zoveel mensen samen kerst vieren tot eer van God
Margreet
Prachtige liederen die jullie zingen. De afwisseling van samen zingen en luisteren naar jullie vind ik heel prettig. Ik vind het daarbij heel mooi de akoestiek in de kerk, dan komen de liederen nog meer tot zijn recht. Ook jullie enthousiasme is genieten.
Gerda Heijboer
Wat heb ik samen met mijn zus genoten van het kerstconcert. Soms uitbundig, soms verstild en steeds heel mooi. Ik ben diep geraakt en me weer bewust van het prachtige feest van kerst. Eerlijk gezegd ging ik wat ontmoedigd, zonder Kinga dat kan nooit meer zo mooi worden maar dat is helemaal niet waar!! Mirjam, wat kan jij prachtig zingen, gelijk je eerste noten deze avond kwamen binnen en waren zo ontzettend mooi, warm en zuiver! Ik zal je nooit meer vergelijken! Dank jullie wel voor het feest van kerst.
Linda
Prachtig om zo samen Kerst te vieren en God te eren.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.