Theatertour ‘An evening with The Bowery’

Dordrecht, Bonfire, zaterdag 30 november 2019, 20:15 - 22:45 uur

Reacties van bezoekers

Cor
Fraaie muziek, maar over het geheel wat veel van hetzelfde. De cello is een zéér fraaie aanvulling, die ook voor (broodnodige) variatie zorgt. De ‘verhaaltjes’ tussen de nummers door doen wat mij betreft eerder afbreuk dan dat het goed doet. Ik miste ook wat vuur of een ‘overslaande vonk’.
Hans De Weerd
Pure muziek met een boodschap. Met een rauwe en een ingetogen stem een geweldige combinatie. We hebben van begin tot het eind genoten in een bijzonder theater.
Sjors
Wat een Heerlijke avond!
Peter Snoek
Indrukwekkend eerlijke, soms rauwe, soms hoopvolle teksten. En geweldige muziek. Bedankt!
Annemarie
Prachtige muziek over herkenbare onderwerpen in een intieme setting. Aanrader!
Jac
Een prachtige avond met de Bowery in Bonfire. Met de cellopartij een schitterende aanvulling. Mannen veel succes. De boodschap komt echt binnen! SDG
Judith
Enorm genoten van de eerlijke verhalen en pure muziek! Knap dat ze zichzelf zo kwetsbaar neerzetten in deze bezetting.
Johan
Wij hebben een hele mooie avond gehad met mooie muziek en mooie verhalen die de muziek aanvullen en verdiepen. Toch vind ik de muziek op de cd met meer instrumenten mooier klinken , ik miste vooral een basgitaar.

Info

Eén van de meest besproken bands van dit moment is ongetwijfeld The Bowery. Tijdens het Zilveren Duif Gala in maart werden ze onderscheiden met een award in de categorie ‘nieuwe artiest van het jaar’. Dit najaar gaan ze met een uitgebreide bezetting de theaters in voor een avondvullend programma, met mooie, soms rauwe, liedjes omlijst met eerlijke verhalen.

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid. De bebaarde mannen schrijven geen standaard liedjes over liefde en liefdesverdriet. Nee, de nummers van The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een ruw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een ​​antwoord te geven, meer om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten.

Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal: een Springsteen-sound en heerlijk ongepolijst gitaargeluid. En dat doen de mannen goed. Hun debuutalbum ‘Broken Jars’ is goed ontvangen en het aantal fans is groeiende. Eerst alleen uitgebracht op vinyl, maar sinds maart ook verkrijgbaar op dubbel-CD, inclusief enkele nummers in een akoestische live-registratie.

In de komende theatertour spelen ze niet alleen de liedjes van het ‘Broken Jars’-album, maar zullen ze ook een aantal nieuwe nummers laten horen van het album dat in 2020 verschijnt. Tijdens de theatershows wordt muziek afgewisseld met verhalen over het ontstaan van de liederen. Intieme avonden met een lach en een traan. Over het leven, over verdriet en over hoop. Mis het niet!