Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Zwolle, De Fontein, donderdag 24 september 2020, 17:30 - 18:45 uur

Reacties van bezoekers

Marit
Het was ontroerend, vol van vreugde en verdriet, maar zó mooi om te zien hoe Kinga haar leven omarmde net als het einde. Hoe moeilijk ook. Ik raad elke liefhebber dit met klem aan
Ronald En Renate Haveman
Was heel goed voor elkaar! Goed corona proof Een hele indrukwekkend voorstelling. Dank hiervoor. Heel sterk en moedig om jullie verhaal te vertellen. Staat in geheugen gegrift. Zo broos en kwetsbaar maar tegelijkertijd zo sterk. Kinga's stem bleef Hemels, ontroerend dichtbij. Heel veel sterkte met dit dagelijks groot gemis. Maar wat een troost heeft ze mogen doorgeven! De dood heeft niet het laatste woord. Ze leeft door in onze harten. Dank lieve, mooie familie. Warme groet, God zal jullie dragen. Ronald en Renate Haveman Witharen
Margrethe
Wat heb je op je laatste krachten toch iets sterks neer gezet. Bedankt Kinga, ik zal je altijd blijven herinneren hoe je was, en hoe sterk je stond in geloof. Reinder bedankt voor het delen. Sterke Reinder en kinderen En anderen Met het verlies van Kinga.
Paulien
Prachtige avond, maar tegelijk ook zo verdrietig dat iedereen haar moet missen, een echte musicus is niet meer onder ons. Voor mij was het een soort van afscheid voor mij persoonlijk van Kinga. Ik volgde haar vanaf het begin, wat een stem. Bijzonder, als zij gaat zingen, dan gebeurt er wat.. zo ook tijdens haar lastste concert. Het was goed om er te zijn.
Jennie
Ik heb een geweldig bemoedigende avond gehad.kinga was voor mij heel lang een krachtige vrouw met groot vertrouwen in God. Een voorbeeld voor mij. Toen ik 2 jaar geleden dezelfde diagnose kreeg, mocht ik moed putten uit haar liederen. Ik ging begrijpen wat ze zong. Liederen die uit mijn hart zouden kunnen komen. We hebben een God die kracht geeft voorvandaag en hoop voor de toekomst. Wat bijzonder dat Reinder dit kan doen. Ook een talent. Ontroerend
Wilco
Heel indrukwekkend en wat een getuigenis van Kinga!
Herma
Het was een ontroerende bijenkomst met veel beeld en muziek waaruit bleek hoe Kinga vanuit haar geloof leefde en daarvan getuigde. Heel inspirerend ! Ik had de CD al veel beluisterd maar nu gehoord en gezien hoe hij tot stand is gekomen. Bedankt Reinder en Roeland voor dit bijzondere concert.
Hanneke En Lianne
Wauw. Wat een bijzondere avond. We waren er stil van. Wat ontzettende liefdevol verteld. Wat is daar een moed en kracht voor nodig. Maar hoe mooi om verder te vertellen: het vertrouwen van Kinga in Jezus. Wat een stem. Daar kun je als man, kinderen, familie en (muziek)vrienden alleen maar trots en dankbaar voor zijn. Bedankt voor deze warme avond. ...het verhaal leeft voort...
Sanne
Wauw wij zijn vandaag in Zwolle geweest en het is echt een heel mooi en bijzonder verhaal. Aan de ene kant is het natuurlijk heel verdrietig wat er allemaal met haar js gebeurd en dat Reinder en de Kids haar nu moeten missen als vrouw en moeder. Maar het is juist ook vooral een heel mooi verhaal over geloof, hoop en liefde. Een rotsvast geloof in God, heel veel hoop voor de toekomst want de dood is niet het einde. Het nummer ik ben opnieuw geboren is echt mijn favoriet. Wauw wat een mooie boodschap en wat veel hoop geeft dat nummer. En heel veel liefde voor haar gezin, familie, vrienden en collega's. Reinder en Roeland, bedankt voor een hele mooie en bijzondere middag!
Hetty Wolthuis
Prachtig professioneel concert Rustige ambiance Geweldig dat Kinga door al het lijden heen de hoop op Jezus niet opgaf en dat ze zo mooi haar verlangen bezingt met een krachtige stem tot het einde aan toe! Prijst de Heer!

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!